Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα η μεγαλύτερη απειλή, λέει ο Άντονι Φάουτσι

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα η μεγαλύτερη απειλή, λέει ο Άντονι Φάουτσι

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, θέτει την μεγαλύτερη απειλή, δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δρ Άντονι Φάουτσι

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, θέτει την μεγαλύτερη απειλή στην προσπάθεια των ΗΠΑ να εξαλείψουν την λοίμωξη COVID-19, δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δρ Άντονι Φάουτσι. 

«Η μεταδοτικότητα είναι αδιαμφισβήτητα μεγαλύτερη» στην παραλλαγή Δέλτα από το αρχικό στέλεχος, δήλωσε ο δρ Φάουτσι προσθέτοντας ότι «αυτή συνδέεται με αυξημένη σοβαρότητα της νόσου», σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Ο δρ. Φάουτσι τόνισε ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου Pfizer/BioNTech, είναι αποτελεσματικά έναντι της νέας παραλλαγής του κορονοϊού. «Έχουμε τα εργαλεία, οπότε ας τα χρησιμοποιήσουμε και να κατατροπώσουμε το ξέσπασμα», ανέφερε.

Η μετάλλαξη Δέλτα εξελίσσεται σε παγκοσμίως κυρίαρχη παραλλαγή του ιού, δήλωσε την Παρασκευή η Σουμία Σουαμινάθαν, επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η μετάλλαξη Δέλτα συνέβαλε σε ένα σοβαρό ξέσπασμα της COVID-19 στην Ινδία τον Απρίλιο και τον Μάιο κατακλύζοντας τις υπηρεσίες υγείας στη χώρα και προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Πηγή 

Loader