Κορονοϊός: Ισως είχε φτάσει στην Ευρώπη δυο μήνες πριν σημάνει συναγερμό η Κίνα

Κορονοϊός: Ισως είχε φτάσει στην Ευρώπη δυο μήνες πριν σημάνει συναγερμό η Κίνα

Ο κορονοϊός ίσως υπήρχε στην Ιταλία από τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή αρκετά πριν το συναγερμό που σήμανε η Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019 στη Γουχάν

Ανατροπή στα δεδομένα που ξέραμε έως σήμερα για την έλευση του κορονοϊού στην Ευρώπη, φέρνουν οι έρευνες Ιταλών επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι βρήκαν αντισώματα του κορονοϊού σε δείγματα αίματος από τον Οκτώβριο του 2019. Σύμφωνα με τη Daily Mail, έχει αρχίσει μεγάλης έκτασης έρευνα στην Ιταλία για το ζήτημα και έχουν εξεταστεί πολλά δείγματα αίματος. Σε πολλά από αυτά βρέθηκαν χαμηλά επίπεδα αντισωμάτων και κατά πολλούς είναι αμφίβολο αν τελικά νοσούσαν από το στέλεχος που προκάλεσε την πανδημία ή αν είχαν κάποιον από τους άλλους κορονοϊούς.

Με βάση τα όσα αναφέρει η Daily Mail, μελετήθηκε ιδιαίτερα το δείγμα αίματος ενός καρκινοπαθούς στο οποίο ανιχνεύτηκαν αντισώματα κατά του κορονοϊού. Θεωρητικά, ο κορονοϊός εμφανίστηκε στην Ευρώπη περίπου το Φεβρουάριο του 2019. Ωστόοσ ακόμα και σήμερα, οι ακριβείς χρόνοι κατά τους οποίους ξέσπασε η πανδημία τόσο στην Κίνα, στη Γουχάν για την ακρίβεια, όσο και στην Ευρώπη είναι συζητήσιμοι.  Το δεύτερο επίδικο με τον κορονοϊό είναι η προέλευσή του. Η Κίνα επιμένει ότι ο κορονοϊός εξαπλώθηκε από τις νυχτερίδες αλλά ως γνωστόν ερευνάται αν τελικά διέφυγε από εργοστάσιο.

Η έρευνα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, το Istituto Nazionale Tumori της Ιταλίας εξέτασε 959 δείγματα αίματος από ασθενείς που είχαν ελεγχθεί για καρκίνο των πνευμόνων. Όπως βρέθηκε 111 από αυτά περιείχαν αντισώματα κορονοϊού!

Χάρτης

Όταν τους ζητήθηκε να κάνουν επανέλεγχο, τρία από αυτά βρέθηκαν ξεκάθαρα να έχουν κορονοϊό. Τα 959 δείγματα είχαν ληφθεί από ασθενείς μεταξύ Οκτωβρίου 2019 και Φεβρουαρίου 2020, μόλις δηλαδή άρχισε η έλευση του κορονοϊού στην Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Φεβρουαρίου. Επρόκειτο για μια 38χρονη που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Βόρεια Ιταλία. Η γυναίκα νοσηλεύτηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ήδη από τις 24 Ιανουαρίου είχαν ανακοινωθεί τα πρώτα κρούσματα στη Γαλλία.

Πηγή 

Loader