Κορωνοϊός: Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι το ανοσοποιητικό «επιτίθεται» στον ιό

Κορωνοϊός: Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι το ανοσοποιητικό «επιτίθεται» στον ιό

Η διαφορά συμπτωμάτων από την έναρξη της πανδημίας

Αρκετά είναι τα προβλήματα που άφησε και συνεχίζει να αφήνει ο κορωνοϊός σε άτομα που βρέθηκαν θετικά.

Το 2019 τα άτομα που βρέθηκαν θετικά παρουσίασαν υψηλή θερμοκρασία, ξηρό, συνεχή βήχα και έχασαν την αίσθηση της όσφρησης ή της γεύσης.

Όσο συνεχίζει η εξάπλωση, οι παραλλαγές και τα εμβόλια, τα συμπτώματα αλλάζουν.

Επιπλέον συμπτώματα στα επίσημα ”σημάδια” της λίστας Covid19 συμπεριελάμβαναν πονοκέφαλο, πονόλαιμο και βουλωμένη μύτη ή καταρροή - άλλοι οργανισμοί σημείωσαν για πρώτη φορά αυτά τα συμπτώματα πέρυσι.

Διάβασε Επίσης: Squid Game: Ο δημιουργός ετοιμάζει ταινία πιο βίαιη από τη σειρά 

Τι σημαίνει λοιπόν το ότι χάσαμε την όσφρηση μας; 

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος δ.ρ Michael εξήγησε στο Twitter ότι τα αρχικά συμπτώματα της Covid, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας όσφρησης ή γεύσης και των αναπνευστικών προβλημάτων, σημαίνουν ότι ο ιός μας επιτίθεται πριν ξεκινήσει (να αντιδρά) το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τι συμβαίνει αν εμφανίσουμε συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα;

Ο ίδιος σημειώνει ότι τα συμπτώματα που μοιάζουν με το κρυολόγημα, τα οποία έχουν γίνει πιο κοινά καθώς η πανδημία έχει εξελιχθεί, συνήθως δείχνουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα αντεπιτίθεται πριν ο ιός μπορέσει να «πάρει το πάνω χέρι».

Η Ομικρον πιστεύεται ότι είναι καλύτερη ως προς την αποφυγή του ιού που προκαλεί η ανοσολογική απόκριση του σώματος σε σύγκριση με την Δέλτα, αλλά προκαλεί επίσης μια λιγότερο σοβαρή ασθένεια - για παράδειγμα, τα τελευταία ευρήματα του ZOE Covid Study υποδεικνύουν ότι τα συμπτώματα της Ομικρον διαρκούν κατά μέσο όρο 6,9 ημέρες ενώ της Δέλτα συνήθως 8,9 ημέρες.

Διάβασε Επίσης:  Ζευγάρι στην Ουκρανία παντρεύτηκε περιτριγυρισμένο από συντρίμμια 

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Αν και διαφορετικές παραλλαγές μπορεί να προκαλέσουν διαφορετικά συμπτώματα, επιδημιολόγος εξηγεί ότι είναι ακόμα σημαντικό να λάβουμε υπόψη ποιες από αυτές μας επηρεάζουν.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader