Το κυπριακό Capsule Skateboard είναι το μέλλον των skateboards διεθνώς

Το κυπριακό Capsule Skateboard είναι το μέλλον των skateboards διεθνώς

Με αυτοματοποίηση της διαδικασίας παραγωγής του από το Πανεπιστήμιο Frederick

Από το 2013, ο Αντρέας Χαραλάμπους προσπαθεί να κατασκευάσει το τέλειο skateboard. Χρήστης της σανίδας ο ίδιος, ξεκίνησε να σκέφτεται διάφορους τρόπους για να το πετύχει. Και τα κατάφερε!

Πριν από δύο χρόνια, τελειοποίησε το προϊόν του, το Capsule Skateboard, και αυτή την περίοδο, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κινητών Συσκευών (MDL) του Πανεπιστημίου Frederick, αυτοματοποιεί τη διαδικασία παραγωγής του, φιλοδοξώντας να μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση του προϊόντος του, που ήδη διοχετεύει στην αμερικανική αγορά.

1

Τα Capsule Skateboards είναι καινοτόμα για μια σειρά από λόγους:

Πρόκειται για τα μοναδικά skateboards στον κόσμο που είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμο πολυμερές και όχι από ξύλο. «Στην παγκόσμια αγορά των skateboards, η τεχνολογία είναι μία και τη χρησιμοποιούν όλοι. Το μόνο που αλλάζει, είναι το διακοσμητικό σχέδιο» μάς εξηγεί ο Ανδρέας. 

Κάθε χρόνο, κατασκευάζονται εκατομμύρια skateboards από ξύλο με αποτέλεσμα η βιομηχανία παραγωγής τους να αποτελεί την πρώτη αιτία αποψίλωσης του καναδικού σφενδάμου. Ο Αντρέας δεν ήθελε εξ αρχής να χρησιμοποιήσει ξύλο για τις σανίδες του. «Τα ξύλινα skateboards, ειδικά για όσους τα χρησιμοποιούν συχνά, μπορεί να σπάσουν σε δύο εβδομάδες και να καταλήξουν στα σκουπίδια.»

Τα Capsule Skateboards, επειδή είναι από ανακυκλώσιμο πολυμερές, ανακυκλώνονται τα ίδια. «Μπορούμε να πάρουμε ένα παλιό board, να προσθέσουμε μια ποσότητα νέου υλικού και να φτιάξουμε ένα καινούριο.» Επιπλέον, θεωρούνται τα πιο ανθεκτικά παγκοσμίως (δες βίντεο με τη… μάχη που δίνει ένα αμάξι για να σπάσει το Capsule Skateboard) ενώ το νερό και η υγρασία δεν επηρεάζουν την απόδοσή τους. Όσο πιο ανθεκτικά, τόσο μεγαλύτερη η χρήση και τόσο πιο μειωμένα τα απόβλητα. 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία μας με τον Αντρέα και την Capsule Skateboards, ακριβώς γιατί εκτιμούμε ιδιαίτερα όλη αυτή την προσπάθεια ώστε το προϊόν τους να είναι βιώσιμο από κάθε άποψη», σχολιάζει ο Δρ Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Κινητών Συσκευών και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Frederick. «Στόχος του Εργαστηρίου μας είναι η προώθηση της έρευνας και η ανάπτυξη στους τομείς όπου ειδικευόμαστε: στα Δίκτυα Υπολογιστών, στα Έξυπνα Συστήματα και στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Μέσα από κάθε μας συνεργασία, κοιτάζουμε πρώτιστα να ανταποκριθούμε στο ζητούμενο αυτής της συνεργασίας. Ωστόσο η έρευνά μας είναι παράλληλα προσανατολισμένη στη βιωσιμότητα και την καινοτομία και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που κοιτάζουν προς την ίδια κατεύθυνση.»

6

Αυτοματοποίηση σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick

Στην αρχή, ο Ανδρέας ξεκίνησε μόνος του την προσπάθεια παραγωγής αυτών των skateboards. Αργότερα συνεργάστηκε με την Gravity Ventures -ένα «εκκολαπτήριο» επιχειρήσεων που προωθεί την καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη, επενδύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις και στηρίζει την εξέλιξή τους- που είναι και ο χρηματοδότης του. Το 2019 μετακόμισε σε έναν εργοστασιακό χώρο στη βιομηχανική περιοχή Δαλιού, απ’ όπου εξάγει skateboards κυρίως στην Αμερική. 

Για την παραγωγή των Capsule Skateboards ακολουθείται η εξής διαδικασία: το υλικό κόβεται με λέιζερ στο σχήμα ενός skateboard, μεταφέρεται στην πρέσα όπου οι στρώσεις του πολυμερούς πρεσάρονται και ενώνονται και ακολουθεί το ραφινάρισμα που μέχρι πρόσφατα γινόταν… στο χέρι με γυαλόχαρτο. 

«Είχαμε ανάγκη να αυτοματοποιήσουμε αυτό το τελικό στάδιο. Γνωρίζαμε το Εργαστήριο Κινητών Συσκευών (MDL) του Πανεπιστημίου Frederick από άλλα πρότζεκτ. Το ότι δουλεύαμε στο χέρι το τελευταίο στάδιο της παραγωγής σήμαινε πως, αν γινόταν λάθος, θα έπρεπε να αχρηστέψουμε το προϊόν. Η αυτοματοποίηση ήταν και γι’ αυτό το λόγο απαραίτητη. Χρειαζόμασταν μεγαλύτερη σταθερότητα στη διαδικασία παραγωγής. Εξασφαλίσαμε, λοιπόν, χρηματοδότηση από ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να αυτοματοποιηθεί η παραγωγή μας και το Εργαστήριο του MDL ήταν το καταλληλότερο για να μας βοηθήσει.»

Όπως αναφέρει ο Δρ Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Κινητών Συσκευών του Πανεπιστημίου Frederick: «Προσφέραμε στον Αντρέα τη λύση COBITT, που παρέχει στην υπάρχουσα γραμμή παραγωγής της Capsule μια πλήρως αυτοματοποιημένη και ευέλικτη διαδικασία. Επιδιώξαμε και πετύχαμε τη βέλτιστη συνεργασία μεταξύ των υφιστάμενων μηχανημάτων (κοπή με λέιζερ, τοποθέτηση στρώσεων για ακριβή ποσότητα υλικού με βάση το αίτημα του πελάτη και θερμοδιαμόρφωση), των ρομποτικών συστημάτων που θα μεταφέρουν το υλικό από τη μια μηχανή στην άλλη και των μονάδων λογισμικού FIWARE για διαλειτουργικότητα, δηλαδή για να λειτουργούν μεταξύ τους τα διάφορα συστήματα, με τελικό στόχο την υλοποίηση του προϊόντος.»

1

Skateboards κατά παραγγελία

Τα Capsule Skateboards διαθέτουν δύο ξεχωριστά flex, ανάλογα με το βάρος του αγοραστή. «Αγοράζοντας διαδικτυακά ένα skateboard, συνήθως θα επιλέξεις χρώμα και μέγεθος. Εδώ υπάρχει και η επιλογή του βάρους» λέει ο Αντρέας. 

Η νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία παραγωγής των Capsule Skateboards, όπως υλοποιήθηκε από το MDL του Πανεπιστημίου Frederick, περιλαμβάνει όλα σχεδόν τα βήματα, από το αίτημα διαδικτυακής παραγγελίας του πελάτη για εξατομικευμένο skateboard μέχρι το τελικό προϊόν.

Όπως αναφέρει ο Δρ Κωνσταντινίδης: «Η ιστοσελίδα της Capsule επιτρέπει στους αγοραστές, με την εισαγωγή δεδομένων όπως το ύψος και το βάρος τους, να καθορίζουν προσαρμοσμένες παραγγελίες για εξατομικευμένα skateboards και να παρακολουθούν εξ αποστάσεως τα στάδια κατασκευής. Επιτρέπει, παράλληλα, στους διαχειριστές της ιστοσελίδας την πρόσβαση σε ενέργειες που σχετίζονται με τον καρτεσιανό ρομποτικό κόφτη/δρομολογητή λέιζερ 4 αξόνων και τον καρτεσιανό ρομποτικό κόφτη λέιζερ 3 αξόνων. Οι διαχειριστές μπορούν να παρακολουθούν και να συντονίζουν τις ρομποτικές εργασίες, να παρακολουθούν και να ελέγχουν τη μεταφορά των υλικών από τη μια μηχανή στην άλλη και να διαχειρίζονται σε πραγματικό χρόνο δεδομένα σχετικά με το προϊόν και τον τελικό χρήστη.»

Και όπως συμπληρώνει ο Αντρέας Χαραλάμπους: «Με τις λύσεις που βρήκαμε με το Πανεπιστήμιο Frederick και την DIH Squared, αν θέλουμε να αυξήσουμε την παραγωγική μας ικανότητα, το μόνο που μας μένει πλέον να εκσυγχρονίσουμε είναι η πρέσα. Όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες είναι εύκολο να γίνουν γιατί είναι αυτοματοποιημένες. Γι’ αυτό η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Frederick αποδείχτηκε ιδιαίτερα σημαντική και αποδοτική.»  

1

 

Loader