Κύπρος: Ανεβαίνει ο δείκτης μεταδοτικότητας του Covid

Κύπρος: Ανεβαίνει ο δείκτης μεταδοτικότητας του Covid

O δείκτης μεταδοτικότητας του ιού αυξήθηκε σημαντικά και ενώ για τρεις περίπου μήνες βρισκόταν σε χαμηλά επίπεδα, τώρα ξεπέρασε το 1:1 και κυμαίνεται πλέον στο 1,2 -1,3. Δηλαδή, κάθε άτομο θετικό στον ιό, μεταδίδει τον κορωνοϊό σε περισσότερα από ένα άτομα. 

Οι επιστήμονες μεταβαίνουν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα νέα δεδομένα και είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο από τώρα και στο εξής η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, όπως υπεραγορές, εμπορικά κέντρα και γραφεία να είναι υποχρεωτική για όλους. 


Τι αναμένεται να ανακοινώσει ο Υπ. Υγείας σήμερα


Όπως ήταν αναμενόμενο, η αύξηση που καταγράφεται στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το τελευταίο δεκαήμερο, αλλά και η προέλευση των περιστατικών αυτών, θορύβησαν τους επιστήμονες οι οποίοι ήδη διαπιστώνουν αλλαγές στα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Έπειτα από αρκετές εβδομάδες κατά τις οποίες στα δημόσια νοσηλευτήρια και στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό δεν νοσηλεύονταν ασθενείς φορείς του ιού ή ο αριθμός των νοσηλευομένων ήταν πάρα πολύ μικρός και ο χρόνος διάρκειας της νοσηλείας τους ελάχιστος, τις τελευταίες δύο ημέρες τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν.

Loader