Kύπρος: Αυτούς τους ανθρώπους τους προστατεύσαμε από τον κορωνοϊό;

Kύπρος: Αυτούς τους ανθρώπους τους προστατεύσαμε από τον κορωνοϊό;

Πολίτες στα σόσιαλ μίντια γράφουν αυτό

Με μια καυστική ανάρτηση για τον χειρισμό των αρχών, πολίτες στα social media γράφουν σήμερα αυτό:

Εγώ η/ο .... έχοντας πλήρη συνείδηση των κινδύνων που απορρέουν από την ανάρτησή μου, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ την Εθνική Επιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης της κρίσης COVID-19 για παράλειψη αναγνώρισης και προστασίας των φυσικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών, προσφύγων και αιτηρών ασύλου που διαμένουν στην Κύπρο. Δεν συμπεριλήφθηκαν από την αρχή στον πληθυσμό που πρέπει να προστατευθεί, δεν συμπεριλήφθηκαν έγκαιρα στην χαρτογράφηση της εξάπλωσης του COVID-19, δεν συμπεριλήφθηκαν στα σχέδια εξέτασης, δεν είχαν αποτελεσματική ενημέρωση. Όχι μόνο αυτό αλλά:

(α) Εκ των υστέρων, αφού ανακοινώθηκε διθυραμβικά από γιατρούς ως πολιτική η 'νίκη' κατά του ιού, ονομάζονται "οι αλλοδαποί" ως εστία επερχόμενου κινδύνου για "εμάς" και αντιμετωπίζονται ως "εσωτερική εξαίρεση" που αποτελεί πηγή ασαφούς και ανυπολόγιστου κινδύνου.

(β) Πλαισιώνονται ως 'αγέλη' με όρους που τους απογυμνώνουν από την πολιτική διάσταση της ανθρωπινότητάς τους και με όρους που προληπτικά προαναγγέλλουν και νομιμοποιούν τυχόν μέτρα που θα ληφθούν για απόσβεση του κινδύνου, μέτρα που ενδέχεται να παραβιάζουν το κράτος δικαίου.

(γ) Ονομάζονται και πλαισιώνονται βιοπολιτικά με φρασεολογία που ενδέχεται να εξιτάρει μίσος και βία εναντίον τους, όπως "ο κίνδυνος που υπάρχει με τους αλλοδαπούς".

(δ) Πλαισιώνονται ως επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία μέσω συνδυασμού αοριστικολογίας και γραφικής αποκειμενοποίησής τους, με τρόπους που ζωοποιούν και ποινικοποιούν αυτό που προβάλλεται ως ο τρόπος ζωής τους.

Αυτοί οι άνθρωποι που απαράδεκτα τσουβαλιάζετε είναι δικοί μου άνθρωποι, είναι δικοί μας άνθρωποι, είναι άνθρωποι με τους οποίους μοιραστήκαμε φαΐ, χαρά, λύπη, πολιτική συμμετοχή, "κοινωνία ζωής".

Καλώ τους φίλους και φίλες ακαδημαϊκούς, πολιτικούς, πολίτες, νομικούς, επιστήμονες, γιατρούς, καλλιτέχνες, γνώστες της βίας της γλώσσας να παρέμβουν σε αυτή τη νομοθετική βιαιότητα που μάλλον δεν θα περιοριστεί σε αυτό που ξεκίνησε να γίνεται.

Υστερόγραφο

DO NOT SHARE. Copy, appropriate, adopt, put your name βάλε το όνομά σου, και ανάρτησε. Be my body for me cause I'm the other body for her/him.

Loader