Κύπρος: Δίνει πολιτική προστασία και δουλειά σε Ουκρανούς πρόσφυγες

Κύπρος: Δίνει πολιτική προστασία και δουλειά σε Ουκρανούς πρόσφυγες

Συνεχείς συσκέψεις - Τι θεσπίζει η οδηγία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Κύπρος έδειξε τη βαθιά αλληλεγγύη της και στο Ουκρανικό. Πέραν της ανθρωπιστικής βοήθειας που στείλαμε στους Ουκρανούς, μεταξύ των οποίων συμπεριλήφθηκαν ιατρικές προμήθειες, τρόφιμα και υλικό Πολιτικής Προστασίας, η Κύπρος αποδέχεται και Ουκρανούς πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κύπρο κατέφθασαν 3.000 Ουκρανοί οι οποίοι θα φιλοξενηθούν από την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς συνδέθηκε με συγγενείς τους που έχουν το μόνιμο τόπο διαμονής τους στην Κύπρο. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και οικογένειες με παιδιά.

Διάβασε Επίσης: Οδησσός: Καλλιτέχνες της όπερας τραγουδούν τον «Nabucco» του Verdi και στέλνουν μήνυμα ειρήνης

Κάποιοι άλλοι που έχουν οικονομική δυνατότητα, μπορούν να ενοικιάσουν οικιστικές μονάδες στην Κύπρο. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στην Offsite ότι στο σχέδιο της Κυβέρνησης είναι να εντοπιστούν ξενοδοχεία για τη φιλοξενία των Ουκρανών.  Στόχος όσοι πληρούν τα κριτήρια να μπουν στην αγορά εργασίας.

Μιλώντας στην Offsite  o γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου  είπε ότι «αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις του Υπουργικού σχετικά με τον τρόπο που θα εφαρμοστεί η οδηγία για την πολιτική προστασία». Ο κ. Αντωνίου εξήγησε ότι «ως ΟΕΒ θα δούμε που υπάρχουν ανάγκες και θα προωθήσουμε κόσμο όπου υπάρχουν ανάγκες όπως: Την εστίαση, τον κατασκευαστικό τομέα και το λιανικό εμπόριο. Όσον αφορά στην τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ είπε ότι «τα πάντα είναι απρόβλεπτα αυτή τη στιγμή και αναλόγως των εξελίξεων θα τροφοδοτήσουμε και Ουκρανούς».

Διάβασε Επίσης: Βρετανία: Το μηνιαίο επίδομα που θα δίνει σε όποιον φιλοξενήσει Ουκρανό πρόσφυγα

Διάβασε περισσότερα στην Offsite

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader