Κύπρος: Έναρξη υποβολής προτάσεων για Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Κύπρος: Έναρξη υποβολής προτάσεων για Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων συμμετοχής από κυπριακά θεατρικά σχήματα

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοινώνουν την έναρξη υποβολής προτάσεων από κυπριακά θεατρικά σχήματα, για συμμετοχή στην εικοστή τέταρτη διοργάνωση του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος», που θα πραγματοποιηθεί από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και τα τέλη Ιουλίου 2021.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η παρουσίαση παραστάσεων αρχαίου ελληνικού δράματος, οι οποίες προβάλλουν την ιδιαιτερότητα του αρχαίου δράματος, έχοντας πάντα ως βάση το πρωτότυπο κείμενο των τραγικών και κωμικών ποιητών της αρχαιότητας. 

Το «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» έχει καθιερωθεί ως ένας ξεχωριστός πολιτιστικός θεσμός με διεθνή ταυτότητα. Οι επιλεγμένες παραστάσεις παρουσιάζονται σε ανοιχτά αμφιθέατρα όπως το Αρχαίο Ωδείο Πάφου, το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και το Αμφιθέατρο «το σκαλί» Αγλαντζιάς.

Οι ενδιαφερόμενοι (θεατρικά σχήματα, ομάδες, καλλιτέχνες) για συμμετοχή στο «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2021», θα πρέπει να υποβάλουν την πρότασή τους επί του ειδικού εντύπου, το οποίο μπορούν να προμηθευτούν από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ:

Υποβολή πρότασης νοείται αποδοχή όλων των όρων και των προϋποθέσεων, όπως έχουν ανακοινωθεί από τους διοργανωτές στο αντίστοιχο έντυπο.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής προτάσεων από τα ενδιαφερόμενα κυπριακά θεατρικά σχήματα ή καλλιτέχνες: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020. 

Loader