Κύπρος: Καταγγελίες για παρενόχληση από δύο άντρες ηθοποιούς

Κύπρος: Καταγγελίες για παρενόχληση από δύο άντρες ηθοποιούς

Οι μαρτυρίες μάλιστα των δύο ηθοποιών συγκλίνουν, αφού φαίνεται να υπάρχει ένα κοινό πρόσωπο που λειτουργούσε ως μεσάζοντας.

Φωτογραφία pixabay

Σε μαρτυρίες τους που δημοσιεύτηκαν χτες στο Documento και στον Νίκο Αρώνη, δύο νεαροί άντρες ηθοποιοί από Κύπρο καταγγέλλουν πως έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από Ελλαδίτες σκηνοθέτες, στο πλαίσιο θεατρικών δουλειών που είχαν πραγματοποιηθεί στο νησί μας στο παρελθόν.

Φαίνεται μάλιστα πως οι δύο ιστορίες ίσως να συνδέονται με ένα άτομο μεσάζοντα, που έφερε τους ηθοποιούς σε επαφή με τους σκηνοθέτες.  Σαν ένα διεστραμμένο και αυτοτροφοδοτούμενο κύκλωμα, γράφει ο Νικος Αρώνης στο δημοσίευμά του.

Οι δύο Κύπριοι ηθοποιοί προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Ειδικότερα, ο πρώτος ηθοποιός, που στο δημοσίευμα παρουσιάζει ως ο «Ν». ανάμεσα σε αρκετά άλλα, αναφέρει:

«Μου είπε να βγάλω τα ρούχα μου να με δει. Το έκανα. Αρχισε να μου εξηγεί ότι δεν θέλει να μιλάω, επειδή αυτό απαιτεί ο ρόλος. Επρεπε να δείξω, μου έλεγε, απλώς με την παρουσία μου πως αξίζω την προσοχή του θεατή. Οταν έβγαλα τα ρούχα μου άρχισε να με φωτογραφίζει. Μου έλεγε να γυρίσω πλάτη, να κάτσω… Οποτε πήγαινα να μιλήσω μου έλεγε να μιλάω μόνο με τα μάτια. Αρχισε να με προκαλεί.

Ελεγε ότι δεν τον πείθω. Οτι έπρεπε με κάποιον τρόπο να δείξω ένταση. Δημιούργησε ένταση στο δωμάτιο, μου έλεγε να αφήσω το ζώο ελεύθερο. Μπήκα σε μια λογική να αποδείξω ότι είμαι τολμηρός, ότι είμαι άξιος να κάνω ό,τι μου ζητούσε».

Κάποια στιγμή «ανέβηκε στο κρεβάτι. Εγώ στεκόμουν μπροστά από την κουρτίνα που με φωτογράφιζε. Αρχισε να με ενθαρρύνει, ότι “το βρίσκω”. Μου έλεγε να έρθω όλο και πιο κοντά του. Αρχισε να βγάζει τα ρούχα του. Δεν ξέρω πώς συνεχίστηκε εκείνη τη στιγμή και γιατί. Επιασε το κεφάλι μου κανονικά και με έβαλε να του κάνω πίπα. Μέσα σε ένα λεπτό τελείωσε. Στο τέλος μου κρατούσε το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια του και μου έλεγε να τον κοιτάω. Τον κοιτούσα στα μάτια ενώ τελείωνε».

Ο δεύτερος ηθοποιός που μίλησε στο Documento, και ο οποίος παρουσιάζεται ως ο «Γ» αναφέρει: «Δέχτηκα προτάσεις να δοθώ σεξουαλικά για να έχω όφελος στην καριέρα μου. Αρνήθηκα και δέχτηκα πόλεμο». Τον ίδιο σκηνοθέτη που κατήγγειλε στο Documento ο Ν. τον γνώρισε και ο Γ.: «Με κάλεσε σε ακρόαση σπίτι του. Είχε μόλις βγει από το μπάνιο με το μπουρνούζι. Μου ζήτησε να αφαιρέσω το μπλουζάκι μου για να με δει ημίγυμνο. Κατάλαβα τι γίνεται και εξαφανίστηκα με διπλωματικό τρόπο. Τότε ήμουν 22-23 χρόνων. Το περιστατικό έγινε στην Ελλάδα το 2008....Εκεί που δένουν οι ιστορίες μας με του Ν. είναι ότι το άτομο που θα καταγγείλω είναι το ίδιο που είχε παραπέμψει τον Ν. να πάει στην επίμαχη παράσταση».

Διάβασε ολόκληρο το δημοσίευμα στο Documento

Loader