Κύπρος: Το πιο εντυπωσιακό βίντεο από το μετέωρο

Κύπρος: Το πιο εντυπωσιακό βίντεο από το μετέωρο

Aναρτήθηκε στο Kitas Weather

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες βράδυ στην Κύπρο από έντονη λάμψη που παρουσιάστηκε στον ουρανό και ήταν ορατή σε διάφορες περιοχές. 

Ο Πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Κύπρου και Αστροφυσικός, Χρύσανθος Φάκας, δήλωσε στην ιστοσελίδα Offsite ότι το φαινόμενο που είδαμε χθες στον ουρανό της Κύπρου ήταν μετέωρο πεφταστέρι. 

“Ήταν ένα μετέωρο πεφταστέρι που πέρασε κοντά στην Κύπρο. Είναι ένα ουράνιο σώμα, το οποίο το απορρόφησε η βαρύτητα της Γης και λόγω της πυκνής ατμόσφαιρας και της μεγάλης ταχύτητας που αναπτύσσει στον ουρανό αυτό το ουράνιο σώμα άρχισε να εξαϋλώνεται”.

Όπως σημείωσε ο κ. Φάκας ηταν πιο έντονο από άλλες φορές γι’ αυτό και παρατηρήθηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό. 

“Συνεχώς έχουμε πεφταστέρια αλλά δεν τα παρατηρούμε. Μπορεί να πέφτουν συνέχεια, αλλά να μην τα βλέπουμε, ενώ αυτό ήταν τόσο έντονο που το πρόσεξε αρκετός κόσμος”.

“Σιγά σιγά λόγω της εξαύλωσης του ουράνιου σώματος δημιουργείται αυτή η εντονότατη λάμψη στον ουρανό που είδαμε. Αντίθετα αν ήταν αστραπή ο κόσμος θα το ξεχώριζε αμέσως, γιατί όλοι έχουμε εμπειρία από αστραπές” 


Ένα απ΄ τα πιο εντυπωσιακά βίντεο από το χθεσινοβραδινό μετέωρο το έχει τραβήξει ο φίλος του KitasweatherΑντρέας Χατζηαντωνίου. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: 

Πωλείται διαμέρισμα στον πύργο Jean Nouvel στη Λευκωσία


 

Loader