Κύπρος: Τι έγινε με τα sms - Η αλλαγή που εφαρμόστηκε σήμερα

Κύπρος: Τι έγινε με τα sms - Η αλλαγή που εφαρμόστηκε σήμερα

Σε λειτουργία βρίσκεται ξανά από τις 19:30 το απόγευμα της Τετάρτης, η υπηρεσίας SMS στο 8998 για Έγκριση κατ’ εξαίρεση  Αδείας Μετακίνησης

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του OMEGA, ο Υφυπουργός Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος, ανέφερε ότι το πρόβλημα λύθηκε.

’Δεν ήταν τόσο τεχνικό το πρόβλημα, αλλά προέκυψε από την αυξημένη χρήση του δικαιώματος που είχαν οι πολίτες για να εξασφαλίσουν κατ’ εξαίρεση άδεια με SMS.

Αλλάξαμε το σύστημα για να γίνεται πιο ορθή χρήση χωρίς να δυσκολεύουμε τους πολίτες. Αφαιρέσαμε όμως το δικαίωμα σε κάποιους που κάνουν κατάχρηση και δόθηκε ξανά για χρήση στους πολίτες’’.

Η σημαντική αλλαγή που προκύπτει

Όπως δήλωσε ο κ. Κόκκινος, πλέον στην απάντηση που θα έρχεται για έγκριση θα δεν θα αναγράφεται το χρονικό περιθώριο των τριών ωρών, όπως ανακοινώθηκε αρχικά. 

‘’Υπήρξαν συζητήσεις αν είναι μεγάλο ή μικρό το χρονικό περιθώριο των 3 ωρών.. Πλέον η έγκριση θα δίνεται για ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. (Αυτό αναγράφεται και στο SMS).  Φαίνεται η ώρα στο SMS και μπορεί να κρίνει αυτός που κάνει τον έλεγχο. Αν πας στο φαρμακείο π.χ. δεν μπορείς να λες ότι ήμουν 5 ώρες στο φαρμακείο. Αν όμως π.χ. πας σε ένα νοσοκομείο και θέλεις περισσότερο χρόνο θα τον έχεις''.

Όπως προκύπτει λοιπόν με την αλλαγή, αν γίνει έλεγχος,  η αστυνομία θα βλέπει την ώρα και θα κρίνει αν η μετακίνηση είναι μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ουσιαστικά πάμε πλέον με βάση την λογική.

Δεν μπήκε περιορισμός στα SMS αλλά…

Όπως τόνισε ο κ. Κόκκινος, αυτή την στιγμή δεν έχει ενεργοποιηθεί ο περιορισμός στο πόσες φορές μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς την ημέρα το SMS. Ίσως όμως προκύψει αλλαγή...

‘’Αυτή την στιγμή δεν έχουμε ενεργοποιήσει το πόσες φορές την ημέρα θα μπορεί κανείς να στείλε SMS. Αν γίνεται αλόγιστη χρήση όμως θα το ενεργοποιήσουμε αν χρειαστεί. Αποφασίσαμε να μην βάλουμε περιορισμό προς το παρόν. Θα δούμε όμως πώς συμπεριφέρεται ο πολίτης, πώς εξελίσσονται τα πράγματα και αν πρέπει να γίνει πιο αυστηρό θα ενεργοποιήσουμε περιορισμούς''.

Τι γίνεται με όσους δεν έχουν πρόσβαση ούτε στα έντυπα ούτε στα SMS;

''Ισχύει η χειρόγραφη δήλωση''. (Δείτε ΕΔΩ λεπτομέρειες)

Παράλληλα ερωτηθείς ο κ. Κόκκινος διευκρίνισε ότι μπορεί κανείς π.χ. με το έντυπο για την μετακίνηση στην εργασία να πάει και στην υπεραγορά αν είναι π.χ. μέσα σε αυτά τα χρονικά περιθώρια. ‘’Να είναι όμως σε λογικά πλαίσια''.

Loader