Κύριε Ζαμπούνη, μα πού είναι οι τρόποι σας;

Κύριε Ζαμπούνη, μα πού είναι οι τρόποι σας;

Ο έλληνας “πρίγκιπας” του σαβουάρ βιβρ τα βάζει με τους Άγγλους

Στον ελληνικής καταγωγής βασιλο-επιστήμονα Χρήστο Ζαμπούνη έχουν -προφανώς- ανάψει τα λαμπάκια αυτό το διάστημα με τις εξελίξεις στο παλάτι και τα διάφορα που διαδραματίζονται γύρω από την μοναρχία του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Και ως βασιλο-επιστήμονας που είναι, είπε να βγει να πει κι αυτός το δικό του (επειδή δεν έχουμε άλλα να ασχοληθούμε αυτό το διάστημα) και κατέληξε στην ατάκα ότι οι Βρετανοί «δεν ανέχονται το γεγονός ότι ήρθε η μιγάδα και τους έκανε άνω κάτω». 

Ο Χρήστος Ζαμπούνης τον οποίο το ελληνικό και κυπριακό κοινό έχει συνδέσει με το σαβουάρ βιβρ και την καλή (και καλά) ζωή βγήκε στην ελληνική τηλεόραση ως ειδήμονας των βασιλέων για να αναλύσει το πολύκροτο Megxit. 

Aρχικά ο Ζαμπούνης εξέφρασε τους δισταγμούς που είχε από την αρχή του ειδυλλίου του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, λέγοντας ότι δεν έπρεπε να είχαν προχωρήσει σε γάμο γιατί... "Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να παντρεύονται όμοιούς τους". Για τα πριγκιπικά αδέλφια ο Ζαμπούνης αποφάσισε και είπε ότι "Ο θάνατος της μητέρας τους, τους ένωσε. Η Μεγκαν τους χώρισε" για να προσθέσει ότι "Όταν άρχισε από νωρίς να εκφράζει τις ιδιοτροπίες της στο παλάτι, να φέρεται σαν κακομαθημένη, απαιτούσε συνεχώς πράγματα ωθώντας πολλούς υπαλλήλους του παλατιού στην παραίτηση. Γι’ αυτό και δεν την συμπαθούν καθόλου στη Βρετανία" για να κλείσει με το ανεπανάληπτο  "Δεν ανέχονται το γεγονός ότι ήρθε η μιγάδα και τους έκανε άνω κάτω". 


ΣΧΕΤΙΚΟ: Η Queen είπε το Ναι


Να υπενθυμίσουμε ότι ο Χρήστος Ζαμπούνης είναι ο επίσημος βιογράφος της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας και έκανε για χρόνια “βασιλικό ρεπορτάζ” (ναι, υπάρχει και αυτός ο τομέας στη δημοσιογραφία). Σε συνέντευξή του είχε δηλώσει (όχι πριν από χρόνια, πρόσφατα) ότι “είμαι βασιλικός, με την έννοια της υψηλοφροσύνης,όχι τόσο στο δια ταύτα. Μου αρέσει ο θεσμός, η διάρκεια στο χρόνο, αυτοί που κληρονομούν”. 

Μεταξύ των βιβλίων που έχει συγγράψει είναι τα: «Βασιλική Οικογένεια της Ελλάδος», «Πούρα Αβάνας», «Savoir Vivre», «Έλληνας Τζέντλεμαν», «Savoir Vivre Για Παιδιά», «Τάμα στη Μύκονο» κλπ.

Loader