Λεμεσός: Καταγγέλθηκαν 150 οδηγοί ψες σε διάρκεια τεσσάρων ωρών 

Λεμεσός: Καταγγέλθηκαν 150 οδηγοί ψες σε διάρκεια τεσσάρων ωρών 

Ενω κατασχέθηκαν και 14 οχήματα 

Σωρεία καταγγελιών και προβληματισμός μετά από επιχείρηση της τροχαίας στη Λεμεσό.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Αστυνομία μετά τα αποτελέσματα χθεσινοβραδινής στοχευμένης εκστρατείας από την τροχαία, στην πόλη και επαρχία Λεμεσού. Σε 4 ώρες καταγγέλθηκαν 150 οδηγοί και κατασχέθηκαν 14 οχήματα με παράνομες μετατροπές.
 
Σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως υπάρχει «έντονος προβληματισμός» μετά την επιχείρηση που διεξήχθη μεταξύ των ωρών 22:00 – 02:00 και που στόχο είχε την πρόληψη σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων και την καταστολή του φαινομένου πρόκλησης οχληρίας από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.
 
Η μεγάλη πλειοψηφία των καταγγελιών που διενεργήθηκαν κατά την εκστρατεία, προστίθεται, αφορά αδικήματα τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων συγκρούσεων.
 
Από αυτές, ξεχωρίζουν οι 84 καταγγελίες που διενεργήθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, ενώ σε δυο περιπτώσεις οι οδηγοί κινούνταν με ταχύτητες πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με το ανώτατο όριο.
 
Στην πρώτη περίπτωση, συνεχίζει η ανακοίνωση, οδηγός εντοπίστηκε να οδηγεί το αυτοκίνητό του με ταχύτητα 126 χιλιομέτρων την ώρα, στον παρακαμπτήριο δρόμο Ομονοίας, όπου το όριο ταχύτητας είναι μόλις 65 χιλιόμετρα. 

Στη δεύτερη περιοχή, οδηγός εντοπίστηκε να οδηγεί με ταχύτητα 93 χιλιομέτρων την ώρα, εντός κατοικημένης περιοχής, όπου το ανώτατο όριο ταχύτητας είναι 50 χιλιόμετρα. Οι δύο οδηγοί κατηγορήθηκαν γραπτώς για να προσαχθούν ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Σημειώνεται ότι κατασχέθηκαν 14 μηχανοκίνητα οχήματα - επτά αυτοκίνητα, μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και έξι μοτοποδήλατα - στα οποία υπήρχαν μηχανικές μετατροπές.
 
Οι τροχονομικοί έλεγχοι της Αστυνομίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο, υποδεικνύει η ανακοίνωση και προσθέτει πως, ταυτόχρονα συνεχίζονται,  σε όλες τις επαρχίες, και οι στοχευμένες επιχειρήσεις της Τροχαίας Αρχηγείου και των επαρχιακών Τμημάτων Τροχαίας.
 
Μοναδικός στόχος, η εμπέδωση ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων και η πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Loader