Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Έδωσαν το όνομα του σε ένα δέντρο 

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Έδωσαν το όνομα του σε ένα δέντρο 

Το δέντρο βρίσκεται στο Καμερούν 

Το όνομα του φυτού του ηθοποιού, ονομάζεται Uvariopsis dicaprio. 

Το δέντρο έχει γλαλιστερά κίτρινα πέταλα και ζει μόνο σε μια συγκεκριμένη περιοχή στο δάσος. Με αυτή την κίνηση οι Βρετανοί επιστήμονες τιμούν τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο για την περιβαλλοντική του προσφορά. 

Επιστήμονες του Βασιλικού Βοτανικού Κήπου στο Kew της Βρετανίας έδωσαν το όνομά του Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε ένα νέο δέντρο. Το δέντρο ονομάστηκε Uvariopsis dicaprio και ζει στο δάσος του Καμερούν. Οι επιστήμονες αποφάσισαν να το ονομάσουν προς τιμήν του διάσημου ηθοποιού, τονίζοντας το συνεχές περιβαλλοντικό του έργο και ειδικά την συμβολή του στην πρόληψη της αποψίλωσης των δασών. 

«Πιστεύουμε ότι (η προσφορά του) ήταν ζωτικής σημασίας στο να σταματήσει η υλοτόμηση του Δάσους Έμπο», είπε ο Δρ Μάρτιν Τσικ στο BBC. Το Uvariopsis dicaprio είναι ένα τροπικό αειθαλές δέντρο που έχει γυαλιστερά κίτρινα άνθη και μπορεί να ζήσει μόνο σε μια μικρή περιοχή του δάσους. 

Ο Ντι Κάπριο έχει υποστηρίξει σθεναρά τους διαδηλωτές που προσπαθούν να αποτρέψουν την αποψίλωση των δασών του Δάσους Έμπο, το οποίο φιλοξενεί πολλά είδη ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση. 

Το Uvariopsis dicaprio είναι το πρώτο φυτό, νέο στην επιστήμη που ονομάζεται επίσημα από τους επιστήμονες του Kew το 2022, μέσω δημοσίευσης στο επιστημονικό περιοδικό PeerJ. Διεθνείς εμπειρογνώμονες είχαν στείλει επιστολή στην κυβέρνηση του Καμερούν στην οποία τεκμηριώνουν τα πολύτιμα είδη ζώων και φυτών που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. 

Διάβασε Επίσης: LL Cool J: Του έκαναν άγαλμα που παίζει τη μουσική του χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια 

Το θέμα έγινε αντιληπτό από τον Ντι Κάπριο, του οποίου οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εκατομμύρια followers, έδωσαν μία ξεχωριστή ώθηση στην καμπάνια προστασίας του δάσους. 

Η κυβέρνηση αργότερα ανακάλεσε τα σχέδια να επιτρέψει την υλοτόμηση, αν και το δάσος δεν έχει ακόμη χαρακτηριστεί επίσημα εθνικό πάρκο. «Αυτό θα μπορούσε απλώς να είναι μια αναστολή της εκτέλεσης», πρόσθεσε ο Δρ Μάρτιν Τσικ. 

«Υπάρχουν ακόμη χιλιάδες είδη φυτών και ίσως εκατομμύρια είδη μυκήτων εκεί έξω για τα οποία δεν γνωρίζουμε. Αυτός ο φυσικός βιότοπος στον οποίο αναπτύσσονται, ειδικά τα δάση, αλλά και άλλοι βιότοποι, καταστρέφεται όλο και πιο γρήγορα από εμάς τους ανθρώπους χωρίς να γνωρίζουμε τι υπάρχει εκεί» σημείωσε. 

' '

Πηγή

Loader