Λευκή κατσαρίδα σε υπόνομο του Στροβόλου

Λευκή κατσαρίδα σε υπόνομο του Στροβόλου

Φωτογραφίες από αναγνώστρια

Μία 'ενδιαφέρουσα' φωτογραφία που απαθανατίζει μια λευκή κατσαρίδα να 'περιχαρίζει' ανάμεσα σε άλλες καφέ, μάς έστειλε πριν από λίγο αναγνώστρια από περιοχή του Στροβόλου.

Η λευκή κατσαρίδα, σύμφωνα με την αναγνώστρια, εντοπίστηκε σε υπόνομο μιας πυκνοκατοικημένης γειτονιάς και το σπάνιο χρώμα της προξενεί εντύπωση.

φαφαφαφ

Για την ώρα, ορίστε μερικά ενδιαφέροντα τρίβια για αυτά τα τόσο αντιπαθητικά πλασματάκια:

Πρόκειται για έναν πραγματικά αρχαίο οργανισμό με εκπληκτικές ικανότητες επιβίωσης και προσαρμογής και αναμφισβήτητα θεωρείται το πιο κοντινό στην τελειότητα δημιούργημα, αλλά και μεγάλο αίνιγμα για τους επιστήμονες.

Περπατάει και «τρομοκρατεί» τον πλανήτη εδώ και 300 εκατομμύρια χρόνια, ενώ ο άνθρωπος μόλις 40.000 χρόνια

Επέζησε από τις εποχές των παγετώνων, το διαχωρισμό των ηπείρων και τις πτώσεις αστεροειδών

Μπορεί να αντέξει ώρες έλλειψης οξυγόνου, ενενήντα ημέρες χωρίς φαγητό και σαράντα ημέρες χωρίς νερό

Και τα επτά άκρα μπορούν να «ξαναφυτρώσουν» Το κεφάλι μπορεί να μείνει ζωντανό χωρίς σώμα για δώδεκα ώρες και το σώμα έως και σαράντα ημέρες.

Υπάρχουν 428 είδη με το πιο κοινό να είναι η γερμανική κατσαρίδα. Εάν αυτή εγκατασταθεί στο σπίτι μπορεί να γεννήσει μέχρι και 100.000 μωρά μέσα σε ένα χρόνο

Ακολουθούν κατά πόδας τους ανθρώπους ακόμη και στο διάστημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εγκατασταθεί στο Διαστημικό σταθμό MIR. Το 2007 η κατσαρίδα εν ονόματι «Ελπίδα» (sic) έγινε το πρώτο γήινο ζώο που συνέλαβε και γέννησε στο διάστημα και μάλιστα 33 απογόνους στο διαστημικό σκάφος 

Παρά τις φήμες είναι πιο καθαρές από τους ανθρώπους, ενώ συνήθως δεν είναι φορείς καμίας ασθένειας. Τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούμε για να τις εξολοθρεύσουμε έχουν αποδειχτεί πιο επικίνδυνα για εμάς απ' ότι οι κατσαρίδες.

Εχουν αποδειχτεί, μάλιστα, χρήσιμες για τους ανθρώπους καθώς έχουν χρησιμοποιεί για την καταπολέμηση της δυσπεψίας, του τετάνου, της ανικανότητας και της ωτίτιδας

Ερευνα του 2010 έδειξε ότι ο εγκέφαλος της κατσαρίδας έχει αντιβιωτικές ιδιότητες όντας ικανός να εξολοθρεύσει έως και το 90% των ανθεκτικών βακτηρίων.

Ο χρόνος αντανακλαστικών μιας κατσαρίδας είναι 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου και μπορεί να διανύσει έως και 50 ανθρώπινους κορμούς το δευτερόλεπτο

Οι βιολόγοι προσπαθούν να ανακαλύψουν τα μυστικά των μηχανισμών τους, ενώ ελπίζουν ότι τα ευρήματα θα μπορέσουν να αποτελέσουν τη βάση για κατασκευή αυτοκινήτων που δεν θα μπορέσουν να συντριβούν.

Eπιφυλάσσομαστε να δημοσιεύσουμε προσεχώς ακόμη ένα άρθρο για τις λευκές κατσαρίδες και την αιτία του διαφορετικού χρώματος στην εμφάνισή τους.

Loader