Lionel Messi: Έπεσε από τη λίστα με τους ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του κόσμου

Lionel Messi: Έπεσε από τη λίστα με τους ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του κόσμου

  Η πτώση ήρθε μετά τη μετακίνησή του από τη Barcelona 

Έπειτα από την αλλαγή που έκανε ο Lionel Messi να αλλάξει ομάδα, πλέον η ζωή του άλλαξε. 

Ο άσος του ποδοσφαίρου φαίνεται να βιώνει μία μικρή ήττα, αφού τα κέρδη του πλέον πήραν την κατρακύλα. Πέραν όμως από την μετακίνησή του σε άλλη ομάδα ποδοσφαίρου, ένας άλλος παράγοντας που παίζει ρόλο είναι και η ηλικία του καθώς πλέον είναι 34 ετών, κάτι που σημαίνει πως στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, δύσκολα θα καταφέρει να δει μία άνοδο. 

Δεν είναι μυστικό ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς όπως θα τα περίμενε στο Παρίσι ο Lionel Messi, έπειτα από τη μετακίνησή του το περασμένο καλοκαίρι, από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, μεταξύ άλλων, είδε την αξία του να πέφτει κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. 

Σύμφωνα με το Transfermarkt, ο -παρ΄όλα αυτά- νικητής της Χρυσής Μπάλας του 2021 κατατάσσεται δεύτερος μεταξύ των παικτών των οποίων η αξία έχει υποτιμηθεί περισσότερο αυτή τη σεζόν: Από 100 εκατ. Ευρώ που άξιζε όταν έφτασε στον παριζιάνικο σύλλογο έπεσε στα 60 εκατ. Ευρώ, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Αυτό, είναι και το χαμηλότερο ποσό στην καριέρα του από τον Απρίλιο του 2009, όταν ο Messi ξεκίνησε να προκαλεί αίσθηση σε ηλικία μόλις 22 ετών, και σίγουρα πολύ πιο μακριά από το peak της αξίας του, τον Ιανουάριο του 2018, όταν κοστολογούνταν στα 180 εκατ. Ευρώ. 

Διάβασε Επίσης: Αυτά είναι τα κινητά που σταματούν να λειτουργούν από το 2022

Ο επιθετικός της Παρί έχει σκοράρει μόλις 1 γκολ σε 11 ματς στο -χαμηλότερης δυναμικότητας από ό,τι είχε συνηθίσει έως τώρα- γαλλικό πρωτάθλημα - αριθμός εντελώς ξένος με τα όσα έκανε τα τελευταία 10+ χρόνια στην Primera Division. Ο 27χρονος τενότσος, ο οποίος έχει 17.75, θα είναι ο 27χρονος Τεόντος, ο οποίος θα είναι ο νέος του 20χρονος τενόος.

Ωστόσο, η αγωνιστική πτώση του δεν οφείλεται μόνο στην αλλαγή περιβάλλοντος και την κακή του απόδοση από τον περασμένο Αύγουστο. Γεννημένος στις 24 Ιουνίου 1987, βλέπει την ηλικία να παίζει ήδη εναντίον του. Στα 34 του χρόνια, ο Lionel Messi έχει ήδη μπει στην τελική ευθεία της καριέρας του, με την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να είναι απίθανο να σημειώσει ποτέ ξανά άνοδο. 

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των καιρών μας όμως, δεν είναι ο μόνος που είδε την αξία του να μειώνεται, καθώς στη σχετική λίστα υπάρχουν ακόμη ο Sadio Mané της Λίβερπουλ και ο Philippe Coutinho της Μπαρτσελόνα (τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή), που είδαν τις 'μετοχές' τους μειώνονται: Συγκεκριμένα, η αξία και των δύο έπεσε κατά 40 εκατ. Ευρώ το τελευταίο έτος 

 

Πηγή

Loader