Λίστα Global 2000 του Forbes: Οι κολοσσοί που βγάζουν τα λιγότερα χρήματα

Λίστα Global 2000 του Forbes: Οι κολοσσοί που βγάζουν τα λιγότερα χρήματα

Αρκετές επιχειρήσεις διατηρούνται παρά τις τεράστιες ζημιές που παρουσιάζουν

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα ετήσια στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν τον Απρίλιο, αρκετές εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα με τους "μεγαλύτερους χαμένους" έχουν περιέλθει σε δυσμενή κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας.

Η Air France-KLM, η οποία έχασε 3,9 δισ. δολάρια στη χρονιά, ποσό που ισούται με το 23% των ετήσιων εσόδων του Ομίλου, ύψους σχεδόν 17 δισ. δολαρίων. Μια άλλη εταιρεία που έχει "ματώσει" από την πανδημία είναι οι Σιδηροδρομικές Γραμμές της Ανατολικής Ιαπωνίας, που υπέστησαν ζημιές ίσες με το 19% των εσόδων τους.

Αν εξετάσουμε όλη τη λίστα Global 2000 του Forbes, τις μεγαλύτερες απώλειες στο περασμένο έτος τις εμφάνισαν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κρουαζιέρας. Η Royal Caribbean Group RCL και η Carnival Corporation έχασαν 344% και 268%, αντίστοιχα, των ετήσιων εσόδων τους ύψους 1,5 και 3,5 δισ. δολαρίων. Σημαντικά ποσά έχασαν και άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπως η British Airways, η Iberia, η Lufthansa ή η China Eastern Airlines, συγκαταλέγονται επίσης μεταξύ εκείνων που έχασαν σημαντικά ποσά.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Τα κυβερνητικά προγράμματα στήριξης έναντι του covid-19 έχουν βοηθήσει τις εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου αφενός να επιβιώσουν και αφετέρου να ευελπιστούν σε ένα καλύτερο μέλλον. Οι επιχειρήσεις τεχνολογίας είδαν μια μεγάλη "τρύπα" στα έσοδα τους και αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε πηγές χρηματοδότησης με νέα κεφάλαια – ως επί το πλείστον σε επενδυτές ποντάρουν πως στο μέλλον οι εταιρείες τεχνολογίας θα επιστρέψουν στην ισχυρή κερδοφορία. Τις μεγαλύτερες ζημιές συσσώρευσαν οι κινεζικοί τεχνολογικοί κολοσσοί.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτό

Loader