ΛΟΑΚΤΙ + κοινότητα: Ασφαλείς και επικίνδυνες χώρες για να ταξιδέψεις

ΛΟΑΚΤΙ + κοινότητα: Ασφαλείς και επικίνδυνες χώρες για να ταξιδέψεις

Πού βρίσκεται η Ελλάδα;

Η γερμανική πύλη Spartacus άρχισε να δημοσιεύει τον Gay Travel Index το 2012 με σκοπό να βοηθήσει τα ομόφυλα ζευγάρια να ταξιδεύουν με ασφάλεια.

Η κατάταξη συνέκρινε 202 χώρες οι οποίες είναι ασφαλείς και κάποιες πιο επικίνδυνες. Μεταξύ των πιο ασφαλών και φιλόξενων προορισμών για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, είναι η Ισπανία η οποία είναι στη δεύτερη θέση.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται επίσης η Μάλτα με την Πορτογαλία ενώ την πρώτη θέση κατέχει ο Καναδάς. Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών με ουδέτερη βαθμολογία, ούτε αρνητική αλλού ούτε και αρκετά θετική.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Από την άλλη όμως, υπάρχουν και οι χώρες που είναι αρκετά επικίνδυνες για τους ταξιδιώτες της ΛΟΑΚΤΙ + κοινότητας. Έχουμε τη Δημοκρατία της Τσετσενίας που συγκέντρωσε τη χαμηλότερη βαθμολογία (-19 βαθμούς) και από κοντά είναι η Σαουδική Αραβία και η Σομαλία (και οι δύο με -18 βαθμούς) καθώς και το Ιράν (-17 βαθμούς). 

Η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αφρική και η Κεντρική Ασία είναι οι λιγότερο ασφαλείς περιοχές για τους ταξιδιώτες ΛΟΑΤΚΙ, ενώ η Λατινική Αμερική αποδεικνύεται πιο φιλόξενη από την Ασία – με εξαίρεση την Ταϊβάν.

Η Ινδία και η Ταϊλάνδη σημειώνουν τουλάχιστον 1 βαθμό στον δείκτη, ενώ το Νεπάλ κατατάσσεται με ένα ουδέτερο 0 και η Ιαπωνία έχει -2 βαθμούς.

 

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader