Λονδίνο: Από την ανοσία της αγέλης στο αμήχανο lock down

Λονδίνο: Από την ανοσία της αγέλης στο αμήχανο lock down

Περίπου 40 σταθμοί του μετρό κλείνουν σταδιακά στο Λονδίνο, σε μία προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Η εταιρεία της TfL ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μερικός αποκλεισμός του δικτύου από σήμερα το πρωί. Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι σταματούν τα νυχτερινά τρένα και περιορίζονται τα δρομολόγια των λεωφορείων.  

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την ενημέρωση του Μπόρις Τζόνσον ότι ο ιός εξαπλώνεται πιο γρήγορα στο Λονδίνο από άλλες περιοχές της Βρετανίας. Τα τελευταία στοιχεία της κυβέρνησης δείχνουν ότι υπάρχουν περισσότερα από 900 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Λονδίνο και 34 άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει από τον κορωνοϊό.  

Νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα ο Μπόρις Τζόνσον σύστησε στους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι και να αποφεύγουν τα μπαρ, τα εστιατόρια και τις παμπ. Οι οικονομικές απώλειες από τον κορωνοϊό στο σιδηροδρομικό δίκτυο του Λονδίνου θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τα 500 εκατ. λίρες εκτιμούν οι ειδικοί. Προς το παρόν, εννέα σταθμοί έχουν κλείσει ενώ συστήνεται στους επιβάτες να ελέγχουν τη διαδικτυακή ενημέρωση του TfL για επικείμενο κλείσιμο και άλλων σταθμών.  

Από αύριο κλειστή θα είναι η γραμμή Waterloo και City ενώ σταδιακά από τη Δευτέρα θα κλείνουν και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς. Από τη Δευτέρα επίσης τα λεωφορεία θα κινούνται με πρόγραμμα Σαββάτου.Ο δήμαρχος του Λονδίνου σύστησε στους κατοίκους της πόλης να μην μετακινούνται εάν αυτό δεν είναι αναγκαίο.  

Loader