Lonely Planet: Το 2021 δεν ανήκει στις χώρες και τις πόλεις

Lonely Planet: Το 2021 δεν ανήκει στις χώρες και τις πόλεις

Στα Best in Travel '21 βραβεύτηκαν άνθρωποι και μέρη που αλλάζουν το ταξιδιωτικό τοπίο

Ο ταξιδιωτικός οδηγός επανακαθόρισε τα βραβεία Best in Travel για το 2021 αναγνωρίζοντας πόσο έχει αλλάξει ο πλανήτης μας.

Ως Αφηγήτρια Ιστοριών στην κατηγορία Βιωσιμότητα βραβεύεται η ταξιδιωτική μπλόγκερ Σοράγια Αμπντέλ Χαντί.

Γνωστός στα πέρατα του κόσμου για το ότι επιλέγει τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες κάθε χρόνο, ο ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet επανακαθορίζει τα βραβεία Best in Travel για το 2021 αναγνωρίζοντας πόσο έχει αλλάξει ο πλανήτης μας. Διότι για τον Lonely Planet, αυτή η χρονιά δεν ανήκει στις χώρες και τις πόλεις, αλλά στους ανθρώπους και τους φορείς που κάνουν αυτά τα μέρη τόσο μοναδικά.

«Στις αρχές του τρέχοντος έτους, όπως συνηθίζουμε τα τελευταία 16 χρόνια, ζητήσαμε από την παγκόσμια κοινότητα του προσωπικού μας, συγγραφείς, βιντεογράφους, φωτογράφους, bloggers, συνεργάτες και συναδέλφους ενθουσιώδεις του ταξιδιού να καταλήξουν στην κορυφαία λίστα ταξιδιών στον κόσμο. Και μετά ο Covid-19 χτύπησε. 

Ακολούθησε αναστάτωση και υποβάθμιση των ταξιδιών και ο ιστορικός κατάλογος των 10 κορυφαίων περιοχών, πόλεων και χωρών φαινόταν, πλέον, άνευ νοήματος σε ένα νέο περιβάλλον», γράφουν οι άνθρωποι του Lonely Planet.

Κάπως έτσι, με το ταξίδι να έχει πάρει άλλο νόημα τον καιρό της πανδημίας, ο Lonely Planet αποφάσισε να αλλάξει το σκεπτικό των βραβείων και να απονείμει διακρίσεις σε τρεις κατηγορίες: Βιωσιμότητα, Κοινότητα και Ποικιλομορφία.

«Χαιρετίζουμε τα άτομα πίσω από τις εμπνευσμένες ιστορίες που εμφανίζονται στο Lonely Planet’s Best in Travel 2021», αναφέρουν οι άνθρωποί της χαρακτηριστικά. Και καταλήγουν: « Όπως κι αυτοί, δεν μπορούμε να περιμένουμε να ξεκινήσουμε να ταξιδεύουμε ξανά - όταν (αυτό) θα είναι ασφαλές. Μέχρι τότε, ας απολαύσουμε τα υπέροχα επιτεύγματα των νικητών μας που αλλάζουν το ταξίδι προς το καλύτερο σε κάθε δράση, κάθε πρωτοβουλία και κάθε μέρα».

Για παράδειγμα ως Αφηγήτρια Ιστοριών στην κατηγορία Βιωσιμότητα βραβεύεται η ταξιδιωτική μπλόγκερ Σοράγια Αμπντέλ Χαντί που από το blog της soraya.earth «βοηθά τους ανθρώπους να κάνουν ”σκεπτόμενες” επιλογές όταν εξερευνούν τον φυσικό κόσμο», ενώ ως Μικρή Επιχείρηση στην κατηγορία Κοινότητα βραβεύεται το Footpint Cafes στην Καμπότζη που «αναδεικνύοντας την τοπική κουζίνα βοηθά τους ντόπιους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».

Ακόμα ως Ανερχόμενη Φωνή Αφήγησης στην κατηγορία Ποικιλομορφία αναδεικνύεται η ταξιδιωτική blogger Γκάμπι Μπέκφορντ «που διαμόρφωσε το δίκτυο Young Travelers και συν-δημιούργησε την Black Travel Alliance για να ενισχύσει τους νεότερους να γνωρίσουν τον κόσμο και να αυξήσουν την εκπροσώπηση των αφροαμερικάνων στον ταξιδιωτικό κλάδο».

Δείτε αναλυτικά τα βραβεία εδώ

Πηγή

Loader