Louis Vuitton και Nordstrom λεηλατήθηκαν από ληστές

Louis Vuitton και Nordstrom λεηλατήθηκαν από ληστές

Το συνολικό ποσό των εμπορευμάτων που έκλεψαν

Ομάδες ληστών εισβάλλουν μαζικά σε πολυτελή καταστήματα και φεύγουν αρπάζοντας εμπορεύματα εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων. Έντονο το φαινόμενο στην Αμερική.

Η ληστεία έχει κοινά με δύο άλλα περιστατικά που σημειώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στο προάστιο Northbrook. Οι έξι ληστές έκλεψαν εμπορεύματα αξίας 66.000 δολαρίων. Αυτόν το μήνα, 13 άτομα εισέβαλαν σε ένα μαγαζί Louis Vuitton και πήραν εμπορεύματα αξίας 100.000 δολαρίων.

Με τις γιορτές των Χριστουγέννων προ των πυλών, οι κλέφτες φαίνεται ότι στρέφουν την προσοχή τους σε στόχους «πολυτελείας». Δύο καταστήματα, μια μπουτίκ Louis Vuitton έξω από το Σικάγο και ένα Nordstrom στο Σαν Φρανσίσκο, λεηλατήθηκαν την τελευταία εβδομάδα από πλήθος εισβολέων.  

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δύο ληστείες και άλλα παρόμοια περιστατικά συνδέονται, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις καταγράφηκαν μεγάλες ομάδες ανθρώπων να αρπάζουν εμπορεύματα χιλιάδων δολαρίων. 

Σύμφωνα με το CNN, η πρώτη μαζική ληστεία έλαβε χώρα σε ένα κατάστημα Louis Vuitton στο Oak Brook του Ιλινόις, το απόγευμα της Τετάρτης 17 Νοεμβρίου. Μια ομάδα 14 ατόμων που φορούσαν μάσκες και φούτερ με κουκούλες όρμησαν στο κατάστημα ενώ ήταν γεμάτο πελάτες. 

Διάβασε Επίσης: Εικαστική παρέμβαση σε πρόσοψη κτιρίου στην παραλιακή Λεμεσό 

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι οι κλέφτες άρπαξαν εμπορεύματα τουλάχιστον 100.000 δολαρίων. Η συγκεκριμένη ομαδική ληστεία παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με δύο άλλα περιστατικά που σημειώθηκαν τον Οκτώβριο στο προάστιο Northbrook του Σικάγο, 30 μίλια μακριά. Έξι ληστές έκλεψαν αγαθά αξίας 66.000 δολαρίων. Νωρίτερα αυτόν το μήνα, 13 άτομα εισέβαλαν σε ένα κατάστημα Louis Vuitton στην πόλη και αφαίρεσαν εμπορεύματα αξίας 100.000 δολαρίων. 

Και τα τρία περιστατικά έχουν εντυπωσιακή ομοιότητα με μια ληστεία που σημειώθηκε σε υπαίθριο εμπορικό κέντρο στο προάστιο Walnut Creek του Σαν Φρανσίσκο το βράδυ του Σαββάτου, 20 Νοεμβρίου, όπου 80 περίπου άτομα όρμησαν σε ένα πολυκατάστημα Nordstrom, «έσπασαν τα πάντα και άρπαξαν εμπορεύματα», σύμφωνα με δηλώσεις των τοπικών αρχών στο CNN. 

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, δεν κατέστη σαφής η αξία της λείας τους, ωστόσο ανακοινώθηκε ότι διέφυγαν με 10 αυτοκίνητα. Σε αντίθεση με το περιστατικό στο Oak Brook, η αστυνομία κατάφερε να σταματήσει ένα από τα αυτοκίνητα και να συλλάβει τρία άτομα. 

Όπως και με τα περιστατικά στο Σικάγο, η ληστεία του Σαν Φρανσίσκο το βράδυ του Σαββάτου είναι πανομοιότυπη με ένα άλλο συμβάν στην περιοχή. Το βράδυ της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου, παρόμοιες ληστείες εκδηλώθηκαν σε πολλές επιχειρήσεις στη γειτονιά Union Square της πόλης, συμπεριλαμβανομένου ενός άλλου καταστήματος Louis Vuitton. Δεν είναι γνωστό πόσα άτομα συμμετείχαν στα επεισόδια της Παρασκευής, έγιναν ωστόσο οκτώ συλλήψεις. 

Πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι σαφές εάν κάποια από αυτά τα περιστατικά συνδέονται, συμπεριλαμβανομένων αυτών που συνέβησαν στην ίδια περιοχή. Είτε πρόκειται για συντονισμένη ενέργεια είτε όχι, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι οι κλέφτες έχουν ανακαλύψει ένα νέο είδος στρατηγικής, που τους δίνει τη δυνατότητα να ξεφεύγουν γρήγορα με λεία δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε είδη πολυτελείας. 

Πηγή

Loader