Λουτρό αίματος θα γινόταν σε κοντέινερ - θάλαμο βασανιστηρίων

Λουτρό αίματος θα γινόταν σε κοντέινερ - θάλαμο βασανιστηρίων

Μέσα βρέθηκαν μια καρέκλα οδοντιάτρου, εργαλεία όπως πένσα, νυστέρια και χειροπέδες

Η Ολλανδική αστυνομία συνέλαβε 6 άντρες που είχαν μετατρέψει κοντέινερ σε θάλαμο βασανιστηρίων.

Οι αρχές βρήκαν μια καρέκλα οδοντιάτρου, εργαλεία όπως πένσα, νυστέρια και χειροπέδες.

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έξι άνδρες αφού ανακάλυψαν εφτά κοντέινερ που είχαν μετατραπεί σε «θάλαμο βασανιστηρίων» και φυλακές.

Μέσα σε ένα από τα κοντέινερ, που όλα είχαν επενδυθεί με ειδικό ηχομονωτικό υλικό, οι αρχές βρήκαν μια καρέκλα οδοντιάτρου, εργαλεία όπως πένσα νυστέρια και χειροπέδες, ανακοίνωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός την Τρίτη, 7 Ιουλίου.

Η έφοδος της αστυνομίας έγινε προτού χρησιμοποιηθούν τα κοντέινερ από την εγκληματική οργάνωση.

Η ανακάλυψη έγινε τον περασμένο μήνα ύστερα από στοιχεία που είχαν συλλέξει οι αρχές από κρυπτογραφημένα τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν εγκληματίες που είχαν πρόσφατα συλληφθεί από την Γαλλική αστυνομία. 

Οι αρχές τόσο της Βρετανίας όσο και της Ολλανδίας έχουν ήδη προχωρήσει σε συλλήψεις εκατοντάδων υπόπτων, βάση των κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που έχουν στα χέρια τους.

Η ανακοίνωση της Τρίτης από την Ολλανδική αστυνομία, έφερε στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για την βίαιη δράση των ομάδων του υποκόσμου στην χώρα, οι οποίες εμπλέκονται στην παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών. 

«Έξι από τα κοντέινερ προορίζονταν ως κελιά φυλακών και ένα ως θάλαμος βασανιστηρίων», δήλωσε ο Άντι Κραγκ, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών της αστυνομίας, σε βίντεο που κυκλοφόρησε από την αστυνομία, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση «απέτρεψε μια σειρά βίαιων εγκλημάτων». 

Η ολλανδική αστυνομία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι έρευνες τους, με την κωδική ονομασία 26Lemont, είχαν βασιστεί πάνω σε εκατομμύρια μηνύματα που είχαν συλλέξει από τα κρυπτογραφημένα τηλέφωνα EncroChat.

Αυτό τους οδήγησε στη σύλληψη περισσότερων από 100 υπόπτους και στην κατάσχεση περισσότερων από 8.000 κιλών κοκαΐνης και 1.200 κιλών κρυσταλλικής μεθ, στην ανακάλυψη 19 εργαστηρίων συνθετικών ναρκωτικών αλλά και στην κατάσχεση δεκάδων πυροβόλων όπλων.

Η σύλληψη των έξι ανδρών έγινε στις 22 Ιουνίου, καθώς είχαν στοιχεία για εγκληματικές ενέργειες ενώ ετοίμαζαν να προχωρήσουν σε απαγωγές. 

Τα επτά κοντέινερ βρέθηκαν σε μια αποθήκη στο Βάουσε Πλαντάσε, ένα μικρό χωριό στη νοτιοδυτική Ολλανδία κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο.

Πηγή

Loader