Μάλλον δεν έγινε saved o Ακάμας

Μάλλον δεν έγινε saved o Ακάμας

Μετά τις μπουλντόζες, η πύρινη κόλαση

Πύρινη κόλαση το σημαντικότερο Εθνικό Πάρκο της χώρας μας

Μετά από τις μπουλντόζες που θεάθηκαν τις προάλλες να εκτελούν εργασίες εντός του Εθνικού Πάρκου του Ακάμα, σήμερα έχουμε μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη, Σε σημερινές του δηλώσεις στο Sigmalive, ο υπεύθυνος του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, έκανε λόγο για «κόλαση».

Ερωτηθείς πόσες εστίες υπάρχουν, ο κ. Αλεξάνδου σημείωσε ότι είναι άγνωστο, κάνοντας λόγο για δεκάδες εστίες που μαίνονται αυτή την ώρα. Ο κ. Αλεξάνδρου, εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για εμπρησμούς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης και τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων, αφού συνδράμουν το 1 αεροπλάνο του Τμήματος Δασών και 4 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, καθώς και το συντονιστικό ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ στην Πάφο Μάριο Ιγνατίου οι καπνοί από τις φωτιές είναι ορατές στην πόλη. Σε νεότερες του δηλώσεις ο κ. Αλεξάνδρου στο ΣΙΓΜΑ δήλωσε ότι έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο "Ίκαρος" και στην περιοχή συνδράμουν πέντε εναέρια μέσα. Παράλληλα επανέλαβε ότι δεν μιλάμε για μια πυρκαγιά αλλά για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού μέσα στο κρατικό δάσος. Την ίδια ώρα όμως εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι παρά το μέγεθος της πύρινης κόλασης θα καταστεί εφικτό να περιοριστεί.

Ενδεικτική είναι η φωτογραφία με τους πυκνούς καπνούς να σκεπάζουν τον ουρανό κρύβοντας τον ήλιο.

Loader