Μάθαμε πόσα κόστισε η ταινία της "Barbie"

Μάθαμε πόσα κόστισε η ταινία της "Barbie"

Ποιες οι προσδοκίες για το box office;

Πολύ μεγάλες και φιλόδοξες βλέψεις φαίνεται πως έχει η Warner Bros. Discovery από την ταινία της Barbie με πρωταγωνιστές τη Margot Robbie και τον Ryan Gosling. Χάρη σε μια συνέντευξη της Robbie μάθαμε ότι η σταρ που είναι και παραγωγός στην ταινία, είχε παρουσιάσει το concept της Barbie στους ιθύνοντες της Warner Bros. υποσχόμενη τεράστια εισπρακτικά νούμερα.

 

Πόσο μεγάλα; Εάν το στούντιο την άφηνε να βγάλει στην οθόνη την ιστορία που ήθελε και να την ταιριάξει με έναν ατρόμητο σκηνοθέτη, τότε το Barbie θα μπορούσε να γίνει ταινία τους 1$ δισεκατομμυρίου. Και έτσι έγινε αφού η Greta Gerwig του "Lady Bird" ανέλαβε την σκηνοθεσία, σε σενάριο του οσκαρικού Noah Baumbach (Marriage Story), ένα αναμφίβολα ισχυρό δίδυμο στα χαρτιά . 

Μέσα από τα όσα ανέφερε για το pitch της στην Warner, έγινε γνωστό ότι το κόστος παραγωγής της "Barbie" έφτασε γύρω στα $145 εκατομμύρια, κάτι που του δίνει τη στάμπα της "υπερπαραγωγής". Βάσει των αναλυτών υπάρχουν προσδοκίες να κάνει άνοιγμα στις αίθουσες για το πρώτο Σαββατοκύριακο, της τάξης των $165 εκατομμυρίων, υπερκαλύπτοντας έτσι το budget της. 

"Νομίζω ότι το μήνυμά μου στη συνάντηση για την έγκριση της ταινίας ήταν ότι τα στούντιο έχουν ευημερήσει τόσο πολύ όταν είναι αρκετά γενναία για να συνδυάσουν μια μεγάλη ιδέα με έναν οραματιστή σκηνοθέτη", είπε η ηθοποιός για την Gerwig. Βέβαια το τρελό pitch της έφτασε μέχρι και στο σημείο να συγκρίνει την υποτιθέμενη επιτυχία της "Barbie" με το franchise του Jurassic Park. 

"Και στη συνέχεια έδωσα μια σειρά από παραδείγματα όπως, "δεινόσαυροι και 'Steven Spielberg', αυτό και εκείνο, αυτό και εκείνο - λίγο πολύ να κατονομάσω οτιδήποτε ήταν απίθανο και έβγαλε πολλά χρήματα για τα στούντιο όλα αυτά τα χρόνια", συνέχισε η Robbie. "Και είπα, 'Και τώρα έχετε την Barbie και την Greta Gerwig'. Και νομίζω ότι τους είπα ότι θα έβγαζε ένα δισεκατομμύριο δολάρια, κάτι που ίσως το παράκανα, αλλά έπρεπε να γυρίσουμε την ταινία, εντάξει;!".

Η πλοκή της ταινίας αναφέρει: Η ζωή στον κόσμο της Barbie, απαιτεί να είστε το απόλυτα τέλειο πλάσμα, περιτριγυρισμένο από ένα απόλυτα τέλειο περιβάλλον. Εκτός βέβαια, αν βιώνετε μια βαθιά, υπαρξιακή κρίση. Ή είστε ένας Κεν.

Το σενάριο υπογράφει ο οσκαρικός Noah Baumbach (The Marriage Story) μαζί με την Greta Gerwig που έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία.

Το cast της ταινίας Barbie έχει ένα all-star cast που αποτελείται και από τους: America Ferrera (End of Watch), Kate McKinnon (Yesterday), Issa Rae (The Photograph), Rhea Perlman (I’ll See You in My Dreams), Michael Cera (Scott Pilgrim vs. the World), Ariana Greenblatt (Avengers: Infinity War), Ana Cruz Kayne (Little Women), Emma Mackey (Sex Education), Hari Nef (Assassination Nation), Alexandra Shipp (X-Men), Kingsley Ben-Adir (Peaky Blinders), Simu Liu (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings), Ncuti Gatwa (Sex Education), Scott Evans (Grace and Frankie), Jamie Demetriou (Cruella), Connor Swindells (Sex Education), Sharon Rooney (Dumbo), Nicola Coughlan (Bridgerton), Ritu Arya (The Umbrella Academy) και Helen Mirren (The Queen).

Loader