Μάθε τι αλλάζει και πως μεταμορφώνεται η Κρατική Έκθεση Κύπρου

Μάθε τι αλλάζει και πως μεταμορφώνεται η Κρατική Έκθεση Κύπρου

Μία νέα εποχή ξεκινά πολύ σύντομα

Τι θα περιλαμβάνει η Ζώνη Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ζώνης/Εκθεσιακού χώρου στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης

Το Υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωση του, χαιρετίζει την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 14/9/2022, για τη δημιουργία Ζώνης Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ζώνης/Εκθεσιακού χώρου στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ζώνη Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία περιβάλλοντος που ενισχύει την κουλτούρα της καινοτομίας, της συνεργασίας, της μεταφοράς γνώσης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, στη διαχείριση της μεταφοράς τεχνολογίας μεταξύ ερευνητικών ιδρυμάτων και φορέων καινοτομίας και στη διευκόλυνση της επικοινωνίας και διασύνδεσης μεταξύ εταιρειών, επιχειρηματιών και επιστημόνων, δημιουργώντας συνέργειες, συνεργασία και νέες επιχειρήσεις.

Στις υποστηρικτικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται ξενοδοχείο, οικιστικοί χώροι, εστιατόρια/καφετέριες και καταστήματα με στόχο τη δημιουργία μιας ζωντανής κοινότητας στον χώρο, σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές.

Με στόχο τη δημιουργία ενός σημαντικού πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή, σημαντική έκταση καταλαμβάνει το πάρκο, το οποίο σχεδιάστηκε αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υποχρεωτικό δημόσιο πράσινο για τη λειτουργική, περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση του υπό μελέτη χώρου και τη βελτίωση της συνδεσιμότητας του με τις άμεσα γειτνιάζουσες περιοχές.

Για την παρακολούθηση και υλοποίηση του έργου συστήνεται Διυπουργική και Καθοδηγητική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες και ο Δήμος Έγκωμης.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εισήγηση των μελετητών για χωροταξικό σχεδιασμό ΕΔΩ.

Πηγή: Brief

Loader