Μάθε τι πρέπει να πίνεις το πρωί για να πάει καλά η μέρα σου

Μάθε τι πρέπει να πίνεις το πρωί για να πάει καλά η μέρα σου

Σύμφωνα με διατροφολόγους

Οι προτάσεις πολλές και διαφορετικές.Και ναι, έχει μεγάλη σημασία ποια είναι η πρώτη γουλιά της ημέρας.

Αναρωτηθήκαμε ποτέ πιο είναι το καλύτερο ρόφημα για τον οργανισμό μας μόλις ξυπνήσουμε το πρωί. Οι προτάσεις πολλές και διαφορετικές. Κάποιοι υποστηρίζουν ένα ποτήρι νερό, κάποιο άλλοι μία κούπα ζεστό πράσινο τσάι ενώ οι πλέον κλασσικοί τύποι, προτιμούν τον καφέ.

Η HuffPost μίλησε με ειδικούς σε θέματα διατροφής προκειμένου να μας δώσουν τα φώτα τους στο μείζον αυτό ερώτημα.

eddsdsds
Φώτο: Andrea Piacquadio

Πίνουμε νερό ακόμα και αν δεν διψάμε

Οι περισσότεροι από τους ειδικούς με τους οποίους επικοινώνησε η HuffPost, προτείνουν ανεπιφύλακτα ένα ποτήρι νερό καθώς είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση του σώματος μας μετά από τον βραδυνό ύπνο.

«΄Ισως να μην διψάμε υποχρεωτικά το πρωί, αλλά το νερό μπορεί να είναι μια υγιεινή συνήθεια αφού μας βοηθάει να μείνουμε επαρκώς ενυδατωμένοι όλη την ημέρα», δήλωσε η διαιτολόγος - διατροφολόγος Βίκη Σάντα Ρέτενλί.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι απαραίτητα νερό βρύσης.

«Προτιμώ το φυσικό ανθρακούχο νερό, πριν προχωρήσω σε μία κούπα καφέ», μας λέει η διαιτολόγος, Μπάρμπαρα Ρους.

ς;;ςς;δεδ
Φώτο: Ena Marinkovic

Πίνουμε κάτι που μας αρέσει

Είναι αλήθεια πως δεν σηκωνόμαστε όλοι με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο μας. Αυτό όμως δεν μας απαγορεύει να απολαμβάνουμε ένα ρόφημα που θα μας βοηθήσει κατά την διάρκεια της ημέρας.

Όπως μας λέει η διατοφολόγος Κάρεν Άνσελ, «Δεν είμαι πρωϊνός τύπος, αλλά μέρος της καθημερινότητας μου είναι να προετοιμάσω αποβραδίς την καφετιέρα με τον χρονοδιακόπτη στην σωστή ώρα έτσι ώστε μόλις ξυπνήσω να με περιμένει μία ζεστή κούπα καφέ».

wdqddq
Φώτο: Roman Odintsov

Αποφεύγουμε τα ενεργειακά ποτά

«Πολλά ενεργειακά ποτά περιέχουν πολύ καφεΐνη, οπότε αν καταναλώσουμε ένα το πρωί, τότε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ποσότητα καφεΐνης που θα βάλουμε στον οργανισμό μας το υπόλοιπο της ημέρας», μας λέει η διαιτολόγος - διατροφολόγος, Έιμι Γκόριν.

Και μπορεί η κατανάλωση χυμού να μην θεωρείται πλέον ο σωστός τρόπος να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, ωστόσο, η Μπάρμπαρα Ρους υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να πίνουμε ένα ποτήρι πορτοκαλάδα μία στο τόσο.

«Ο 100% φυσικός χυμός δεν είναι τόσο κακός όσο νομίζει ο κόσμος. Είναι αλήθεια πως μπορεί να μην περιέχει όλες τις ίνες ολοκληρου του φρούτου, αλλά μπορούμε ενίοτε να τον συμπεριλάβουμε στην δίαιτα μας ως μία καλή πηγή βιταμίνης C».

sdss
Φώτο: freestocks.org

Τσάι - Η υγιεινή επιλογή

Επιλογή με πολλά οφέλη για την υγεία, αποτελεί πάντα το τσάι, είτε προτιμάμε να το πιούμε κρύο με πάγο είτε ζεστό.

Η διατροφολόγος - διατολόγος, Τόμπι Σμίθσον, που σε ηλικία οκτώ ετών διαγνώσθηκε με διαβήτη, επιλέγει να καταναλώνει τσάι καθ′ όλη την διάρκεια της ημέρας.

«Η έρευνα έχει δείξει οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης και της διαχείρισης του διαβήτη από την κατανάλωση τσαγιού ».

«Οι πολυφαινόλες στο τσάι φαίνεται να επηρεάζουν τη δραστηριότητα της ινσουλίνης, ενώ άλλα οφέλη περιλαμβάνουν την βελτιωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη, διατήρηση της υγιούς αρτηριακής πίεσης, μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και μείωση των κινδύνων ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2».

Να σημειωθεί πως ουδείς από τους διατολόγους - διατροφολόγους που μίλησαν στην HuffPost, εξέφρασε κάποια διαφωνία στην κατανάλωση ζεστού νερού με λεμόνι αμέσως μόλις ξυπνήσουμε.

«Μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι προτιμούν να πίνουν ζεστό νερό με λεμόνι αμέσως μόλις ξυπνήσουν. Είναι καταπραϋντικό και το λεμόνι προσθέτει μια ωραία νότα εσπεριδοειδών στο νερό. Προσωπικά, εάν πιώ ζεστό ρόφημα, προτιμώ να παίρνω αντιοξειδωτικά από αυτό, γι ’αυτό προτείνω πράσινο τσάι με λεμόνι».

e3344
Φώτο: Edward Eyer

Πίνουμε καφέ για να πάρουμε ενέργεια

Αν θέλουμε να βάλουμε το κατάλληλο «καύσιμο» στον οργανισμό μας πριν φύγουμε από το σπίτι, η Ρους μας προετείνει μία κούπα καφέ.

Όσο για την διατροφολόγο - διατολόγο, Αμάντα Φρανκένι, η συνταγή που ακολουθεί είναι η εξής. «Πίνω κάθε πρωί, μισό λίτρο νερό και στην συνέχεια μία κούπα καφέ».

Μάλιστα η κατανάλωση καφέ αποτελεί για την ίδια μία καθημερινή συνήθεια καθόλη την διάρκεια του έτους.

ς;εςςεςε
Φώτο:Julia Sakelli

Ναι, έχει σημασία τι πίνουμε

Όπως μας λένε οι ειδικοί, έχει μεγάλη σημασία ποια είναι η πρώτη γουλιά της ημέρας.

Θέτει τον τόνο για ολόκληρη την ημέρα», υποστηρίζει η Κάρεν Άνσελ.

«Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να ξεκινήσουμε την μέρα μας με ένα ζαχαρούχο, πολύ επεξεργασμένο ποτό όπως τα αναψυκτικά ή ένα ενεργειακό ποτό που θα πλημμυρίσει το σύστημά μας με ζάχαρη. Αυτά μπορεί να προσφέρουν άμεση ενέργεια, αλλά είναι σίγουρο πως δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια και σύντομα θα την έχουμε απωλέσει».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η άποψη της διατροφολόγου, Σάρα Χάας.

«Αν ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ροφήματα ή ποτά που έχουν ως βάση την ζάχαρη, είναι σαν να λέμε στον οργανισμό μας πως αδιαφορούμε γι′ αυτόν. Ενώ αν ξεκινήσουμε με νερό, τσάι, καφέ ή κάτι που είναι θρεπτικό για το σώμα μας, τότε του λέμε πως τον αγαπάμε και ενδιαφερόμαστε γι′ αυτόν».

Πηγή

Loader