«Μάθημα της Ευτυχίας» από το Yale και δωρεάν

«Μάθημα της Ευτυχίας» από το Yale και δωρεάν

Eίναι το πιο δημοφιλές μάθημα στα 317 χρόνια λειτουργίας του Yale

Διδάσκεται η ευτυχία; Και αν ναι, αρκεί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο για να το καταφέρουμε; Η Laurie Santos, καθηγήτρια γνωστικών επιστημών και ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Yale, λέει «ναι» και μας βοηθά να το επιτύχουμε διδάσκοντας το μάθημα «Ψυχολογία και καλή ζωή».

Το «Μάθημα της Ευτυχίας» είναι το πιο δημοφιλές μάθημα στα 317 χρόνια λειτουργίας του Yale. Σε αυτό, οι φοιτητές διδάσκονται πρακτικές συμβουλές για το πως να επιλέξουν μία εργασία με νόημα, πως να μάθουν να έχουν στόχους που μακροπρόθεσμα ή μη θα τους κάνουν ευτυχισμένους αλλά και γιατί τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία.   Το μάθημα έφτασε να έχει σχεδόν 1.200 φοιτητές, ενώ οι μεγαλύτερες διαλέξεις του Yale συνήθως δεν ξεπερνούν τα 600 άτομα  

Η Santos συνήθιζε να συζητάει πολύ με τους φοιτητές έξω από τις αίθουσες όσο ήταν υπεύθυνη σε μια από τις εστίες του Πανεπιστημίου. Εκεί συνειδητοποίησε πόσο μελαγχολικοί και αγχωμένοι ήταν κι έτσι αποφάσισε να προτείνει στη διοίκηση ένα νέο μάθημα με το όνομα «Ψυχολογία και καλή ζωή». Το νέο κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα με απίστευτη ταχύτητα και οι εγγραφές τριπλασιάστηκαν μέσα σε ένα εξάμηνο.

Το μάθημα έφτασε να έχει σχεδόν 1.200 φοιτητές, ενώ οι μεγαλύτερες διαλέξεις του Yale συνήθως δεν ξεπερνούν τα 600 άτομα και η σχολή αναγκάστηκε να ανοίξει την αίθουσα συναυλιών του Πανεπιστημίου για να φιλοξενήσει το μάθημα. Η καθηγήτρια σχεδίασε και μια online εκδοχή του μαθήματος, η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν για όλους, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εκμάθησης Coursera.

Το μάθημα The Science of Well-Being, μπορούμε να το παρακολουθήσουμε εδώ.

Πηγή

Loader