Με το γνωστό κάφρικο ύφος σχολίασε τις διαμαρτυρίες ο Αγριεπίσκοπος

Με το γνωστό κάφρικο ύφος σχολίασε τις διαμαρτυρίες ο Αγριεπίσκοπος

Είναι οκνηροί εκπαιδευτικοί, είπε

Απορεί για τη διαμαρτυρία

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο Μακαριώτατος, σχολίασε με έντονο τρόπο τα όσα λέγονται εναντίον του, κάνοντας μάλιστα λόγο για «κράχτες της Αριστεράς», «οκνηρούς εκπαιδευτικούς», διαμηνύοντας πως είναι «ντροπή τους» να διαμαρτύρονται κατά της Εκκλησίας και να μην δείχνουν σεβασμό.

Συγκεκριμένα, εξήγησε πως απορεί για αυτή τη διαμαρτυρία, καθώς ο ίδιος ζήτησε να καταργηθεί αυτή η αργία. «Παλιά την σεβόντουσαν, τώρα όμως δεν την σέβονται, ούτε οι καθηγητές, ούτε οι μαθητές. Άρα καλύτερα να κάνουν τα μαθήματά τους. Όταν υπάρχει αργία, ούτε εκκλησία πηγαίνουν, ούτε μαθαίνουν γιατί υπάρχει αυτή η αργία», είπε, ενώ πρόσθεσε πως δεν αντιλαμβάνεται τον λόγο που διαμαρτύρονται.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε επίσης και στην έκκληση των διοργανωτών της εκδήλωσης, να πάει ο κόσμος με μία βίτσα και ένα διαβατήριο. Όπως είπε, ο ίδιος είχε αναφερθεί σε προηγούμενες δηλώσεις του ότι οι καθηγητές θέλουν βίτσα. Επέμεινε σήμερα, λέγοντας πως «μερικοί καθηγητές είναι οκνηροί, διαμαρτύρονται για τα τετράμηνα γιατί με αυτές τις εξετάσεις θα φανεί ποιοι δουλεύουν και ποιοι όχι». Και δυστυχώς, είπε, «κάποιοι τους παρασύρουν, δεν θέλουν τις εξετάσεις τετραμήνων. Με αυτό θα γίνεται και αξιολόγηση και των καθηγητών. Γι’ αυτό δεν τα θέλουν. Γιατί θα φανερωθεί ποιοι δουλεύουν και ποιοι όχι».

Συνέχισε λέγοντας πως το μορφωτικό επίπεδο στην Κύπρο είναι χαμηλό, σε σύγκριση με την Ευρώπη. «Έγνοια της εκκλησίας είναι να ανέβει αυτό το επίπεδο», εξήγησε ο Αρχιεπίσκοπος και «αντί να διορθωθούν οι καθηγητές, τους κακοφαίνεται όταν ο ίδιος αναγκάζεται να επικρίνει τις πράξεις τους».

Σε έντονο τόνο, ο Αρχιεπίσκοπος διαμήνυσε πως η Εκκλησία είναι ο αρχαιότερος θεσμός, καθώς κράτησε την Παιδεία σε πολύ μαύρες εποχές. «Αν είχαν λίγο σεβασμό προς την Εκκλησία, δεν θα έρχονταν εδώ για να διαδηλώσουν», είπε, λέγοντας πως «είναι ντροπή τους. Είναι πολύ μικροί για να σηκώσουν το αδύνατο ανάστημά τους έναντι της Εκκλησίας». Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε επίσης λόγο και για «κράχτες της Αριστεράς» και «άθεους», τονίζοντας όμως πως οι περισσότεροι αριστεροί σέβονται την εκκλησία, αλλά δυστυχώς αυτοί οι 10 ή 50 τους εκμεταλλεύονται. «Εγώ εκπροσωπώ την εκκλησία. Αν εκπροσωπούσα μόνο τον εαυτό μου, καλά να μου κάνουν. Αλλά εκπροσωπώ την εκκλησία», κατέληξε.

Loader