Μετά το κράξιμο, η Μέρκελ φόρεσε μάσκα

Μετά το κράξιμο, η Μέρκελ φόρεσε μάσκα

Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση με μάσκα μάσκα, λίγες ημέρες μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε επειδή δεν την είχαν δει έως τώρα να τη φορεί

Η Μέρκελ εθεάθη την Παρασκευή να μπαίνει στην άνω βουλή της Γερμανίας φορώντας μια μαύρη μάσκα, πάνω στην οποία ήταν τυπωμένη η ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας για τη γερμανική προεδρία της ΕΕ, που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου. 

Μόλις την περασμένη Δευτέρα η καγκελάριος είχε ρωτηθεί από δημοσιογράφο γιατί δεν φορά ποτέ μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις της. Η Μέρκελ απάντησε- αστειευόμενη με μία δόση ειρωνείας- ότι χρησιμοποιεί μάσκα όταν ψωνίζει, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

«Αν εφαρμόζω τους κανόνες για τις αποστάσεις, δεν χρειάζεται να φοράω μάσκα. Αλλά όταν δεν τους ακολουθώ, όπως για παράδειγμα όταν πηγαίνω για ψώνια, προφανώς δεν συναντιόμαστε, γιατί τότε θα με βλέπατε με μάσκα», απάντησε η καγκελάριος και συμπλήρωσε χαμογελώντας: «Αλλά δεν θα σας πω πού πηγαίνω για ψώνια».  

Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε κάποιους δημόσιους χώρους στη Γερμανία. Η δημοτικότητα της Άνγκελα Μέρκελ έχει αυξηθεί χάρη στον τρόπο που χειρίστηκε τον κορωνοϊό, τόσο για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή της για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως και για τα πακέτα ενίσχυσης της οικονομίας. Στη Γερμανία έως τώρα έχουν καταγραφεί 196.723 κρούσματα και 9.010 θάνατοι από κορωνοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. 

Πηγή

Loader