Μετά τον εκφοβισμό παιδιού σε νηπιαγωγείο, ήρθε και ο εκβιασμός

Μετά τον εκφοβισμό παιδιού σε νηπιαγωγείο, ήρθε και ο εκβιασμός

Η προσπάθεια φίμωσής μας και οι δηλώσεις των γονιών του παιδιού

Μετά την αποκάλυψη της DIGITAL για την λεκτική βία εις βάρος δίχρονου από παιδαγωγό σε νηπιαγωγείο της Λευκωσίας, μας απεστάλη εκ μέρους της, επιστολή με δικηγόρο για να αποσύρουμε το βίντεο, γιατί της προκαλούμε επαγγελματική βλάβη όπως η ίδια επικαλείται. 

Η απάντηση δόθηκε από αέρος κατά το αποψινό, κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, με την Διευθύντρια της DIGITAL, Γωγώ Αλεξανδρινού, να αναφέρει χαρακτηριστικά "ότι δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς. Έγινε πλέον συνήθεια η προσπάθεια φίμωσης των ΜΜΕ με την απειλή των νομικών μέτρων και δε θα περάσει".

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς του δίχρονου παιδιού, αν και δεν θα ήθελαν να προβούν σε απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία, επιθυμούν να αναφέρουν τα εξής:

Οι ίδιοι, το βράδυ που προβλήθηκε το ρεπορτάζ στο διαδικτυακό κανάλι Digital, είδαν το βίντεο στο οποίο ακουγόταν το κλάμα του μωρού και αναγνώρισαν ότι ήταν το παιδί τους, από το κλάμα του και μόνο. 

Ο πατέρας και η μητέρα του παιδιού, καθόλα αναστατωμένοι, ξεκίνησαν να πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα στη γειτονιά όπου βρίσκεται το νηπιαγωγείο, ώστε να βρουν το άτομο που υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας, ώστε να τους ενημερώσει για το τι ακριβώς είχε ακούσει. 

Στη συνέχεια, οι γονείς, ζήτησαν να δουν τη Διευθύντρια του νηπιαγωγείου αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν όπως δηλώνουν. Αργότερα, δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα για να ενημερωθούν πως η διευθύντρια μπορεί να τους δει την επόμενη μέρα, Τετάρτη 04/11/20, στις 9.00. 

Σήμερα, Τετάρτη, πήγαν στο σχολείο αλλά όπως λένε, δεν τους δόθηκε καμία απάντηση, ούτε γνωρίζει η διεύθυνση ποια θα είναι η διαχείριση της υπόθεσης. 

Προς το παρόν, σύμφωνα με τους δύο γονείς, η νηπιαγωγός που ακούγεται και στο επίμαχο βίντεο, η οποία χλεύαζε και εκφόβιζε το δίχρονο παιδάκι, παραμένει στη θέση της, στην τάξη της, ενώ κανένας από τους υπόλοιπους γονείς των παιδιών του συγκεκριμένου τμήματος, δεν έχει ενημερωθεί από τη διεύθυνση σχετικά με το συμβάν.

Οι γονείς του παιδιού που δέχθηκε τη λεκτική και συναισθηματική επίθεση, το έχουν κρατήσει στο σπίτι και ανησυχούν διότι όπως λένε χαρακτηριστικά, «έχουν μείνει ξεκρέμαστοι, μήνα Νοέμβριο, που οι θέσεις των νηπιαγωγείων έχουν πλέον κλείσει». 

Στην επικοινωνία που είχαμε μαζί τους μάλιστα, μας ενημέρωσαν πως εδώ και δύο βράδια το παιδάκι τους ξυπνάει καταϊδρωμένο και με κλάματα, κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Διευκρίνισαν μάλιστα πως «ο κύριος» στον οποίο αναφέρεται η νηπιαγωγός στο βίντεο, όταν λέει στο παιδί ότι «θα φωνάξω τον κύριο να σε πάρει», δεν είναι εν τέλει αποκύημα της φαντασίας αλλά υπαρκτό άτομο. Συγκεκριμένα, «βρισκόταν στο νηπιαγωγείο τις τελευταίες ημέρες ένας άνδρας που έκανε επιδιορθώσεις σε κλιματιστικά» όπως λένε οι γονείς και δηλώνουν πως σε αυτόν αναφερόταν.

Loader