Μια γιαγιά 101 ετών ανέλαβε τη διεύθυνση του αεροδρομίου του Τορόντο

Μια γιαγιά 101 ετών ανέλαβε τη διεύθυνση του αεροδρομίου του Τορόντο

Είναι γνωστή ως «τυφώνας Hazel»

Αέρα… ανανέωσης θέλησαν να φέρουν οι υπεύθυνοι αεροδρομίου, φέρνοντας μια γιαγιά 101 ετών που είναι γνωστή ως «τυφώνας Hazel» στη διεύθυνση του αεροδρομίου του Τορόντο στον Καναδά.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για μια τυχαία επιλογή των υπευθύνων, αφού η υπερήλικη γυναίκα, Hazel McCallion, είναι αρκετά γνωστή στον Καναδά. Η «τυφώνας Hazel» βρισκόταν στη θέση της Δημάρχου της πόλης Mississauga για 36 χρόνια, μέχρι το 2014, ενώ αποσύρθηκε από το αξίωμά της όταν συμπλήρωσε τα  93 χρόνια ζωής της.

Διάβασε Επίσης: Netflix: Κυκλοφόρησε το trailer της 4ης σεζόν του “Stranger Things”

 

Έχοντας μπει στην ενδέκατη δεκαετία της ζωής της, η θαρραλέα γιαγιά, πήρε την απόφαση να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην πατρίδα της, τη στιγμή που οι περισσότεροι άνθρωποι της ηλικίας της αποσύρονται για να απολαύσουν μία ήρεμη ζωή, χωρίς ευθύνες και έγνοιες. 

Η Hazel McCallion υπέγραψε τριετή σύμβαση για τα καθήκοντα της διευθύντριας στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου του Τορόντο. Σύμφωνα με τον Guardian, ο Καναδός υπουργός Μεταφορών,Omar Alghabra, συνεχάρη  την υπερήλικη γυναίκα για την τριαντακονταετή κοινωνική της εργασία, προσθέτοντας ότι το μέλλον της είναι «να επιβλέπει και να καθοδηγεί το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Καναδά».

Διάβασε Επίσης: To The Bubble είναι η νέα κωμωδία του Netflix και αφορά την πανδημία 

Επίσης, η «τυφώνας Hazel» ανανέωσε τη θητεία της ως σύμβουλος στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο Mississauga, με το ίδρυμα να επαινεί τις «εγκυκλοπαιδικές γνώσεις της για την πολιτική». Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των 100ων της γενεθλίων ο πρωθυπουργός του Ontario, Doug Ford, περιέγραψε τη McCallion ως την «Εικόνα του Καναδά». «Την αγαπώ, είναι ο μέντορας μου και μου έχει διδάξει τόσα πολλά και είναι πάντα εκεί για όλους μας», είπε. 

 

Η McCallion γεννήθηκε το 1921 στο Port Daniel του Quebec και ήταν το νεότερο από τα πέντε παιδιά οικογένειας, εργάστηκε σε μια εταιρεία στο Montreal και αγωνίστηκε ως επαγγελματίας παίκτρια του χόκεϊ. Η εταιρεία της, την απέσπασε στο Τορόντο, όπου μεσήλικη πια, ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για την τοπική πολιτική. Ακόμη είχε διάφορους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση προτού υποβάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος της Mississauga το 1978. Εν τέλει εξελέγη και παρέμεινε στη θέση της μέχρι και το 2014 όταν αποφάσισε να αποσυρθεί από τα καθήκοντά της.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader