Μίλησε για το κατασκοπευτικό βαν ο Tal Dilian

Μίλησε για το κατασκοπευτικό βαν ο Tal Dilian

Μίλησε ο Ισραηλινός πρώην μυστικός πράκτορας, Tal Dilian, σχετικά με το κατασκοπευτικό βαν και τις παρακολουθήσεις στην Κύπρο.

Μέσω ανακοίνωσης, ο Dilian ουσιαστικά τα βάζει με την Κυπριακή Αστυνομία και εκφράζει απογοήτευση, τονίζοντας ότι ποτέ δεν υπήρξε παράνομη δραστηριότητα εκ μέρους της Wi Spear. 

Αυτούσια η ανακοίνωση του Tal Dilian:

Είναι πλέον περισσότερες από δύο εβδομάδες που το όνομα της WiSpear αλλά και το δικό μου κυκλοφορούν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και παρουσιάζονται ως υποκινητές ύποπτων δραστηριοτήτων.  

Η απογοήτευσή μου για το γεγονός αυτό πηγάζει κυρίως και πρωτίστως από την Κυπριακή Αστυνομία, η οποία είτε καθυστερεί επίτηδες, ή δεν διαθέτει την απαιτούμενη τεχνική εξειδίκευση για να κατανοήσει την ουσία της έρευνας και να καταλήξει στο συμπέρασμα για το αν υπήρξε ή όχι αδίκημα εκ μέρους μας. Εξαιτίας αυτού, βρέθηκα εν μέσω ενός φαύλου κύκλου «κατηγοριών», οι οποίες βασίζονται αποκλειστικά σε μία συνέντευξη που δόθηκε σε ένα διεθνές μέσο! Η συνέντευξη αυτή έχει παραποιηθεί και χρησιμοποιείται για να τροφοδοτεί φήμες και υπονοούμενα, από ανώνυμες πηγές που εξυπηρετούν ασαφή κίνητρα, για υποτιθέμενες παράνομες δραστηριότητες μας.  

Ποτέ δεν υπήρξε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα από πλευράς μας και είμαι κατηγορηματικός ως προς το ότι η αστυνομία έχει επίγνωση αυτού του γεγονότος το οποίο υποστηρίζεται από τη δική τους έρευνα από τις 15 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, η αστυνομία δεν ενεργεί σύμφωνα με το πνεύμα του Νόμου, αλλά φαίνεται μάλλον να επηρεάζεται από τα Μέσα Ενημέρωσης. Επιπλέον, οι δημόσιες δηλώσεις και οι αβάσιμοι ισχυρισμοί εναντίον μας, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να δημιουργούν την εικόνα πως είμαστε ένοχοι διαπραττόμενων αδικημάτων, κάτι που εντόνως απορρίπτουμε, θεωρώντας παράλληλα πως σε ό,τι μας αφορά έχει ήδη παραβιαστεί το τεκμήριο αθωότητας.  

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι αστυνομικές αρχές υφίστανται έντονες πιέσεις προκειμένου να προχωρήσουν σε εντάλματα σύλληψης εναντίον μας από διάφορα μέρη που δεν ασχολούνται με την έρευνα και τα οποία αγνοούν παντελώς τα πραγματικά περιστατικά, αλλά και τα αποδεικτικά στοιχεία που υπάρχουν. Δηλώνουμε με την παρούσα ότι μια τέτοια ενέργεια δεν θα είναι σύμφωνη με το κράτος δικαίου και θα ήταν νομικά αδικαιολόγητη. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες θα ήταν περιττές και / ή επαχθείς για τον επιδιωκόμενο στόχο.  

Είναι σημαντικό να δηλώσω ότι από τις 15 Νοεμβρίου η εταιρεία και εγώ επικοινωνούμε και συνεργαζόμαστε  σε καθημερινή βάση με την αστυνομία, μέσω του δικηγόρου μας κ. Άνδρο Πελεκάνο.  

Πρέπει να επισημανθεί ότι συγκεκριμένα, στις 15 Νοεμβρίου, το Τελωνείο και η Αστυνομία ήρθαν σε επαφή μαζί μου για να ζητήσουν βοήθεια και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις. Τα αιτήματα της Αστυνομίας ικανοποιήθηκαν αμέσως, μαζί με τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας μου, ότι ήμασταν στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια που θα επιτάχυνε την έρευνά τους. Όλος ο εξοπλισμός βρίσκεται στη θέση τους από τις 15 Νοεμβρίου και από τότε είναι οι μόνοι που είχαν πρόσβαση σε αυτόν.  

Ωστόσο, τώρα, μέσω καναλιών Τύπου, προσπαθούν να περιγράψουν μια διαφορετική εικόνα για το άτομό μου και της εταιρείας μας, επιτρέποντας μάλιστα μέχρι και τη φημολογία περί παραποίησης των αποδεικτικών στοιχείων.  

Αυτό συμπεριλαμβάνει την απαράδεκτη διαρκή διαρροή πληροφοριών από την αστυνομία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εμπλέκοντας σε αυτή την ιστορία τον επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας και την οικογένειά του κ. Avni Shahak,  παράλληλα με την εβραϊκή κοινότητα ως μέρος αυτού του κυνηγιού μαγισσών και δημόσιας παραπλάνησης ώστε να στοιχειοθετηθεί μια υπόθεση εγκλήματος.  

Ως υπενθύμιση, θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι το αυτοκίνητο δεν έχει δραστηριοποιηθεί στην Κυπριακή επικράτεια παρά μόνο για δοκιμαστικούς σκοπούς και μόνο σε συσκευές που ανήκουν στην εταιρεία και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες των τοπικών αρχών πριν την έναρξη των δραστηριοτήτων και σε γνώση των επίσημων σχετικών φορέων πριν και καθ 'όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων επίδειξης της εταιρείας. Επιπλέον, η αξία του φορτηγού δεν είναι 9 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρεται στον Τύπο, αλλά περίπου 200 χιλιάδες, δεδομένου ότι είναι ένα concept van που χρησιμοποιείται για εκθεσιακούς σκοπούς.  

Υποστηρίζοντας σταθερά όλες τις εμπεριστατωμένες έρευνες των Κυπριακών Αρχών, θα ήθελα να τονίσω τη δυσαρέσκειά μου για το γεγονός ότι το κυνήγι μαγισσών εναντίον τόσο εμού, όσο και της εταιρείας μου συνεχίζεται, στο βαθμό που οι επίσημοι φορείς παρασύρονται σε ατυχείς δραστηριότητες, σε μια προσπάθεια χρησιμοποίησης της κατάστασης εις βάρος της εταιρείας και σε αντίθεση με προηγούμενη επικοινωνία.  

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα γεγονότα, εξετάζουμε το ενδεχόμενο άρσης όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας από την Κύπρο. Αυτό το είδος συμπεριφοράς από τις κυπριακές αρχές θα βλάψει τη χώρα που απευθύνεται σε ξένους επενδυτές και σε διεθνείς εταιρείες, καθώς καμία εταιρεία δεν μπορεί να ανεχθεί ένα ασταθές επιχειρηματικό και νομικό περιβάλλον, που δεν παρέχει καμία προστασία σε φήμες που θίγουν τις εταιρικές δραστηριότητες. Δεδομένου ότι η εταιρεία μας είναι Κυπριακή, είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι όποιες επιθέσεις λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά από συγκεκριμένους κομματικούς μηχανισμούς,  στοχοποιούν την ισραηλινή εθνικότητά μας και στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση των ΚυπροΙσραηλίτικων σχέσεων, γεγονός που είναι πολύ πιο σοβαρό από την ήδη εύθραυστη επιχειρηματική εικόνα της χώρας.  

Ταλ Ντίλιαν

CEO - WS Wispear Systems LTD

Loader