«Το μόνο φεγγάρι που μίσησα»: Ένα τραγούδι αφιερωμένο στην Κύπρο

«Το μόνο φεγγάρι που μίσησα»: Ένα τραγούδι αφιερωμένο στην Κύπρο

Η Ευρυδίκη συγκλονίζει με την σπαρακτική ερμηνεία του νέου τραγουδιού «Για την Κύπρο», εμπνευσμένο από τις τραγικές στιγμές του 1974

Με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, η Ευρυδίκη παρουσιάζει το νέο τραγούδι «Για την Κύπρο», που αποτελεί έναν συγκινητικό φόρο τιμής στην ιστορία και τις πληγές της πατρίδας της.

Το τραγούδι σε στίχους και μουσική του Σταμάτη Μορφονιού και παραγωγή του Μπομπ Κατσιώνη, κυκλοφόρησε αρχικά ανεπίσημα στα κοινωνικά δίκτυα, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και συγκινητικά σχόλια από χιλιάδες ακροατές.

Η ιστορία της Κύπρου, με τις αναμνήσεις της βίας, του διαχωρισμού και της απώλειας, αποτυπώνεται στους στίχους του τραγουδιού, που αντηχούν τις προσωπικές μνήμες της Ευρυδίκης από την παιδική της ηλικία. Γεννημένη το 1968, η καλλιτέχνης μεγάλωσε στη σκιά των γεγονότων του 1974, όταν ο πόλεμος και η εισβολή άφησαν ανεξίτηλες πληγές στην ψυχή της. Μέσα από το τραγούδι, μιλά για τη χαμένη Κύπρο, για τον θείο της που έμεινε για πάντα στη Λάπηθο και για το «ξένο λάβαρο» που την στοιχειώνει μέχρι σήμερα.

Το «Για την Κύπρο» είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό τραγούδι· είναι μια κραυγή μνήμης και υπενθύμισης, ένα κάλεσμα για να μη λησμονηθεί ποτέ η ιστορία του νησιού. Με σπαρακτικούς στίχους, όπως «το μόνο φεγγάρι που μίσησα είναι εκεί στο βουνό ξαπλωμένο», η Ευρυδίκη φέρνει στη μνήμη τις τραγικές στιγμές του πολέμου και της απώλειας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει το βαθύ τραύμα που παραμένει ανοιχτό μέχρι και σήμερα.

Το τραγούδι είναι πλέον διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες και στο YouTube, και με τη σπαρακτική φωνή της Ευρυδίκης αναμένεται να μείνει χαραγμένο στη μνήμη του κυπριακού λαού και όλων όσων δεν ξεχνούν.

Loader