Μόνο ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα επιτρέπεται να φορά δερμάτινη καμπαρτίνα. Οι πολίτες όχι.

Μόνο ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα επιτρέπεται να φορά δερμάτινη καμπαρτίνα. Οι πολίτες όχι.

Το καθεστώς χαρακτηρίζει την τάση αυτή «βρώμικη»

Η αστυνομία της μόδας κάνει περιπολίες στους δρόμους έτσι ώστε να κατάσχει τα δερμάτινα παλτό από τους πωλητές.

Η απαγόρευση αφορά και τις γυναίκες που εκτός από το συγκεκριμένο ρούχο, τους απαγορεύεται να φοράνε κολλητά τζίν. Δερμάτινο παλτό  φορούσε η αδερφή του Κιμ Γιο Γιονγκ, η οποία θεωρείται ως η επικρατέστερη διάδοχός του.  

Είναι δυνατόν οι κοινοί θνητοί της Βορείου Κορέας να φορούν δερμάτινη καμπαρντίνα, σαν αυτή με την οποία εμφανίζεται δημοσίως ο ηγέτης της χώρας τους, Κιμ Γιονγκ Ουν; Υπήρξαν πάρα πολλοί νεαροί άνδρες που έσπευσαν να αντιγράψουν το «απαράμιλλο» στυλ του ηγέτη τους με το καθεστώς της Πιονγιάνγκ να απαγορεύει τελικά στους πολίτες του να φορούν δερμάτινα παλτό, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Sun». 

Η μαύρη δερμάτινη καμπαρντίνα του Κιμ έχει γίνει αντικείμενο λατρείας στη Βόρειο Κορέα, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επισημαίνοντας ότι, το συγκεκριμένο ρούχο αρχικά προοριζόταν για την ελίτ του κομμουνιστικού καθεστώτος. Μόνον οι αξιωματούχοι μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά το αληθινό δέρμα. Στη συνέχεια, όμως το δερμάτινο ρούχο έγινε προσιτό στις κατώτερες οικονομικές τάξεις. 

Διάβασε Επίσης: «Ήξερε ακριβώς τι θα έκανε ο Έπσταϊν στα παιδιά που του έστελνε» 

Οι Βορειοκορεάτες κατασκευαστές ρούχων άρχισαν να εισάγουν συνθετικό δέρμα για να παράγουν τα δικά τους δέρματα. Το αποτέλεσμα ήταν η καμπαρντίνα από συνθετικό δέρμα να γίνει ανάρπαστη σχεδόν σε όλες τις αγορές της χώρας και να βρίσκεται στη ντουλάπα σχεδόν κάθε νεαρού άνδρα. 

Αυτό όμως δεν μπορούσε να το... αντέξει το καθεστώς της Πιονγιάνγκ. Όπως μεταδίδει το ασιατικό ραδιοφωνικό δίκτυο «Radio Free Asia», η αστυνομία μόδας κάνει περιπολίες στους δρόμους και κατάσχει τα δερμάτινα παλτό από τους πωλητές και όλους όσοι τα φορούν. 

Ως απάντηση στις καταγγελίες πωλητών και Βορειοκορεατών ανδρών, η αστυνομία της Βορείου Κορέας έσπευσε να τονίσει ότι το να φοράνε οι πολίτες ρούχα που μοιάζουν πολύ με αυτά που φορούν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, είναι μια «βρώμικη τάση» που θέτει υπό αμφισβήτηση την εξουσία τους. 
 
Και, μάλιστα, η απαγόρευση αυτή αφορά και τις γυναίκες. Δερμάτινο παλτό φέρεται να φορούσε και η αδερφή του δικτάτορα, Κιμ Γιο Γιονγκ, η οποία θεωρείται ως η επικρατέστερη διάδοχός του. 
 
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι γυναίκες της χώρας δεν επιτρέπεται πλέον να φορούν δερμάτινο παλτό. Εκτός από το συγκεκριμένο ρούχο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ήδη απαγορεύσει στις γυναίκες τα «κολλητά» τζιν παντελόνια προκειμένου να βάλει φρένο στη «δυτική παρακμή». 

Πηγή

Loader