Μουσείο παροτρύνει τους επισκέπτες να αγγίζουν τα έργα τέχνης

Μουσείο παροτρύνει τους επισκέπτες να αγγίζουν τα έργα τέχνης

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης με τίτλο «Η τέχνη της αυτοεξέτασης»

Στα μουσεία ένας κανόνας που υπάρχει για να διατηρούνται τα έργα τέχνης, είναι να μην τα αγγίζουμε.

Υπάρχει ένα μουσείο όμως το οποίο παροτρύνει τους επισκέπτες να αγγίζουν τα έργα τέχνης. Στο Ισπανό-Αμερικανικό Μουσείο Τέχνης Isaac Fernández Blanco στο Μπουένος Άιρες για περιορισμένο χρονικό διάστημα, οι επισκέπτες μπορούν να αγγίζουν τους πίνακες μία φορά την εβδομάδα, στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης με τίτλο «Η τέχνη της αυτοεξέτασης».

Διάβασε Επίσης: Ταϊλάνδη: Θα μοιράζει δωρεάν ένα εκατομμύριο φυτά κάνναβης στα νοικοκυριά

Με την υποστήριξη της αργεντίνικης μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για τον καρκίνο του μαστού Macma και της διαφημιστικής εταιρείας David Buenos Aires, οι επισκέπτες καλούνταν να «ψηλαφίσουν» για εξογκώματα, αλλοιώσεις του δέρματος ή πρησμένους λεμφαδένες, σε μορφές κλασικών έργων τέχνης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ύποπτα συμπτώματα δεν τοποθετούνταν τυχαία και «τυφλά» στα στήθη των απεικονιζόμενων χαρακτήρων. Αντίθετα, τα «ίχνη» που προστέθηκαν συνάδουν με μία έρευνα που είχε δημοσιευτεί στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, και μελέτες της Δρ. Liliana Sosa, οι οποίες εντόπιζαν ενδείξεις για καρκίνο του μαστού, στα μοντέλα που είχαν ποζάρει για γνωστούς πίνακες.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

 

Διάβασε Επίσης: «Ο πατέρας μας»: Η νέα αληθινή ιστορία που παρουσιάζει το Netflix

Loader