Μπύρα ΑΛΦΑ: «Όταν είμαστε μαζί, ας είμαστε πραγματικά μαζί»

Μπύρα ΑΛΦΑ: «Όταν είμαστε μαζί, ας είμαστε πραγματικά μαζί»

Η καμπάνια της μπύρας ΑΛΦΑ δίνει έμφαση στη στιγμή που βρισκόμαστε με τους ανθρώπους μας, εστιάζοντας στην πραγματική έννοια του ΜΑΖΙ!

Η 2 νέες ταινίες της μπύρας ΑΛΦΑ με τίτλο «Πραγματικά μαζί» που ετοίμασε η ομάδα Marketing της ΑΛΦΑ Κύπρου, θέλησαν για ακόμη μια φορά να εστιάσουν στις στιγμές που περνάμε με τους αγαπημένους μας.

Συγκεκριμένα, τονίζουν τη σημαντικότητα του όταν βρισκόμαστε μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους, να είμαστε όντως εκεί, χωρίς αποσυντονισμούς και πράγματα που ενδεχομένως θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή μας. Η μπύρα ΑΛΦΑ φέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα για το ποια είναι η σχέση με το κινητό μας και πως αυτό επιδρά στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Το ερώτημα αυτό προέκυψε παρατηρώντας το σύγχρονο φαινόμενο του phubbing που διακρίνουμε δυστυχώς όλο και περισσότερο στις μέρες μας.

Phubbing είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να εξηγήσει τη φαινομενικά αθώα συνήθεια να αγνοείς τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σου κατά τη διάρκεια συνομιλιών, επειδή ασχολείσαι με το κινητό σου τηλέφωνο. Πρόκειται για μια σύγχρονη «απειλή» των ανθρώπινων σχέσεων, η οποία βρίσκει πρόσφορο έδαφος με την αλόγιστη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των κινητών όταν βρισκόμαστε με παρέα. Η έννοια και ο όρος «Phubbing» προκύπτει από τις λέξεις «phone» και «snubbing»,

Οι 2 ταινίες της μπύρας ΑΛΦΑ που γυρίστηκαν στην Κύπρο, παρουσιάζουν μια πραγματικότητα την οποία λίγο ή πολύ όλοι μας έχουμε βιώσει. 

Στην πρώτη βλέπουμε ένα νεαρό ζευγάρι να εισέρχεται σε ένα μπαράκι και ασυναίσθητα το ζευγάρι αφαιρείται και στρέφεται στο κινητό και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τους παρατηρούμε να μην έχουν καμία οπτική επαφή, καμία ουσιαστική διάδραση μεταξύ τους. Τότε φτάνουν οι μπύρες ΑΛΦΑ και χωρίς να ξεκολλήσουν τα μάτια από την οθόνη απλώνουν το χέρι και κατά λάθος πιάνουν το ίδιο μπουκάλι. Τότε, ξεσπούν σε γέλια και είναι η στιγμή που επιτέλους... συνδέονται ουσιαστικά και αρχίζουν να απολαμβάνουν τη στιγμή.

Ανάλογο σκηνικό διαδραματίζεται και στο δεύτερο βίντεο στη διάρκεια μιας παρτίδας ταβλιού ενός πάτερα με τον γιο του, οι οποίοι βρίσκονται σ’ ένα καφενείο. Ενώ ο πατέρας είναι αφοσιωμένος στο παιχνίδι και στην παρέα του παιδιού του, ο γιος δείχνει να αποσπάται συνεχώς από το κινητό του. Στα μάτια του πατέρα βλέπουμε την απογοήτευση του, μέχρι που έρχονται οι μπύρες ΑΛΦΑ.. Ο πατέρας παίρνει τη μία μπουκάλα και την τείνει προς το μέρος του γιου του, παροτρύνοντάς τον να αφήσει κατά μέρος το κινητό για να απολαύσουν την στιγμή. Και το πετυχαίνουν απολαμβάνοντας αυτή τη φορά πραγματικά το παιχνίδι, την μπύρα τους αλλά και τον χρόνο τους, μαζί.

Γιατί όταν είμαστε μαζί, ας είμαστε πραγματικά μαζί! 

1

Loader