Μυστικά για φθηνότερες διακοπές στο εξωτερικό

Μυστικά για φθηνότερες διακοπές στο εξωτερικό

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις για το επόμενο σου ταξίδι

Ο οικονομικός σύμβουλος Τζέρι Αντρέηντ προτείνει διάφορους τρόπους εξοικονόμησης και διαχείρισης χρημάτων συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πιστωτικής κάρτας χωρίς πρόσθετες χρεώσεις για τις συναλλαγές στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την Τζοάν Τρίπι της Protravel International, στη Νέας Υόρκη, οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι εκτός από την εμπειρία τους, συχνά εξασφαλίζουν πιστώσεις σε θέρετρα και μαζικές τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια.

Σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία, η Τρίπι είναι αντίθετη με την έννοια ενός προπληρωμένου δωματίου. Ενώ ναι μεν παρέχεται έκπτωση, σε περίπτωση απροόπτου τα χρήματα μας δεν επιστρέφονται. Η πανδημία μας έχει διδάξει την αξία της ευελιξίας, ενώ η ψυχική ηρεμία που συνοδεύει τη δυνατότητα ακύρωσης αξίζει λίγα χρήματα παραπάνω.

Επιπλέον, όσοι αποφεύγουμε τις περιττές δαπάνες, ας μείνουμε μακριά από το μίνι μπαρ του δωματίου μας. Τα γεύματα στα εστιατόρια αποτελούν ακόμη ένα σημαντικό έξοδο. Οι προνοητικοί ταξιδιώτες αναζητούν τοπικά εστιατόρια, αντί να κατευθύνονται στις τραπεζαρίες ξενοδοχείων για κάθε γεύμα. Αποφεύγουν επίσης σημεία που φαίνονται «τουριστικά», διατηρώντας χαμηλό το μπάτζετ των διακοπών τους.

Η Τρίπι μεταξύ άλλων, συνιστά στους ταξιδιώτες να παρακάμπτουν το πρωινό του ξενοδοχείου, εκτός εάν συμπεριλαμβάνεται στη χρέωση του δωματίου. Αντί για ένα πλήρες πρωινό, μας παροτρύνει να γευτούμε ένα κορνέτο στην Ιταλία, ένα κρουασάν στη Γαλλία ή ένα παστέλ ντε νάτα στην Πορτογαλία, μαζί με τον πρωινό μας καφέ.

Πώς θα μετακινηθούμε

Παρόλο που η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου ορισμένες φορές αποτελεί αναγκαιότητα, οφείλουμε να συγκρίνουμε το κόστος εναλλακτικών λύσεων όπως τρένα, δημόσια μέσα μεταφοράς ή ταξί. Το κόστος στάθμευσης, ενδέχεται να είναι αρκετά υψηλό σε ορισμένες χώρες.

Εάν η ενοικίαση είναι μονόδρομος, φροντίζουμε να πληροφορηθούμε εάν χρειαζόμαστε πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη. Πολλές πιστωτικές κάρτες και ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων καλύπτουν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, εξοικονομώντας μας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Να σημειωθεί, ότι οι ταξιδιώτες που έχουν πλήρη έλεγχο των δαπανών τους, δεν επενδύουν στην ταξιδιωτική ασφάλιση, προτού διαβάσουν τα ψιλά γράμματα. Πριν αγοράσουμε ιατρική κάλυψη, ελέγχουμε τα τρέχοντα ασφαλιστήρια συμβόλαιά μας, προκειμένου να αποφύγουμε τη διπλή ασφάλιση.

Οι ταξιδιωτικές πολιτικές αποζημίωσης για τυχόν ακυρώσεις ή αλλαγές στο πρόγραμμα του ταξιδιού θα πρέπει επίσης να αξιολογούνται προσεκτικά. Τα συμβόλαια και οι κανόνες ταξιδιωτικής ασφάλισης διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα.

Τα ταξίδια γενικά περιλαμβάνουν πολύ περπάτημα. Μην επιλέξεις να ταξιδέψεις με παπούτσια φθηνά ή άβολα, που είναι έτοιμα να διαλυθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Οι έμπειροι ταξιδιώτες το γνωρίζουν -το ίδιο ισχύει και για τις αποσκευές.

Υιοθετώντας ορισμένες από αυτές τις ιδέες ή ανακαλύπτοντας νέες, μπορείς να ταξιδέψεις με σιγουριά γνωρίζοντας ότι έχεις εξοικονομήσει αρκετά χρήματα.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader