Να είμαστε σε ετοιμότητα, προειδοποιεί ο WeatherMan

Να είμαστε σε ετοιμότητα, προειδοποιεί ο WeatherMan

Πορτοκαλί προειδοποίηση

Πορτοκαλί Προειδοποίηση για ισχυρές ή/και ακραίες καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής εξέδωσε ο Kitas Weather

Σύμφωνα με τον Έρικ Κίτα, βαρομετρικό χαμηλό νότια του νησιού αναμένεται να δώσει περιόδους με βροχές και καταιγίδες. Κατά την περίοδο της προειδοποίησης, αναμένονται κατά τόπους ισχυρές ή/και ακραίες καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρούς ριπαίους ανέμους και χαλάζι.

Σε κάποιες περιπτώσεις, κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού, οι καταιγίδες θα είναι παρατεταμένες, αφού θα ανατροφοδοτούνται από τα ίδια σημεία ή θα εισέρχονται στο νησί διαδοχικοί πυρήνες, με ενδεχόμενο να προκληθούν τοπικές πλημμύρες.Τοπικά οι ποσότητες βροχής θα φτάνουν ή/και θα υπερβαίνουν τα 50 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών, τα 50-60 σε διάστημα 6 ωρών, τα 60-70 σε διάστημα 12 ωρών ή τα 70-80+ σε διάστημα 24 ωρών.

Λόγω των έντονων ή/και ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να δημιουργηθούν προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω υπερχείλισης ποταμών και χειμάρρων και συσσώρευσης μεγάλων όγκων νερού κυρίως σε πλημμυρικά ευάλωτες περιοχές, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Στον πιο κάτω χάρτη βλέπετε τις πιθανότητες που έχει η κάθε περιοχή να δεχτεί τα πιο πάνω ύψη βροχής και να δημιουργηθούν τοπικά προβλήματα ή/και πλημμύρες

twtwtwtw

Loader