NASA: Η πρώτη έγχρωμη εικόνα από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb

NASA: Η πρώτη έγχρωμη εικόνα από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb

Είναι ό,τι πιο μακρινό έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα

Σε μια πολύ διαφορετική εκδήλωση στο Λευκό Οίκο, ο κόσμος είδε την πρώτη έγχρωμη εικόνα από το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb.

Ο πρόεδρος Joe Biden αποκάλυψε τη φωτογραφία που δείχνει ότι το σύμπαν είναι γεμάτο γαλαξίες. Η εικόνα αυτή είναι ό,τι πιο μακρινό έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb και δείχνει ένα παρελθοντικό καρέ γαλαξιών 600 χρόνια μετά το Big Bang.

 

 

«Αυτό είναι το παλαιότερο καταγεγραμμένο φως στην ιστορία του σύμπαντος από 13 δισεκατομμύρια - επιτρέψτε μου να το επαναλάβω, 13 δισεκατομμύρια - χρόνια πριν» δήλωσε ο Biden.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Η εικόνα φέρει το όνομα SMACS 0723. Πρόκειται για ένα κομμάτι του ουρανού που είναι ορατό από το νότιο ημισφαίριο της Γης και το οποίο επισκέπτονται συχνά το Hubble και άλλα τηλεσκόπια που αναζητούν το βαθύ παρελθόν. Περιλαμβάνει ένα τεράστιο σμήνος γαλαξιών σε απόσταση περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων ετών φωτός. Το τεράστιο βαρυτικό πεδίο του σμήνους λειτουργεί ως φακός, παραμορφώνοντας και μεγεθύνοντας το φως των γαλαξιών που βρίσκονται πίσω του και που διαφορετικά θα ήταν πολύ αμυδρά και μακρινά για να τα δούμε.

 

 

Πηγή

Loader