NASA: Σου «δωρίζει» τη φωτογραφία που έβγαλε τη μέρα που γεννήθηκες

NASA: Σου «δωρίζει» τη φωτογραφία που έβγαλε τη μέρα που γεννήθηκες

Για τα 30ά γενέθλια του διαστημικού τηλεσκόπιου Hubble, που εδώ και τρεις δεκαετίες κάνει την περιφορά της Γης

Tηλεσκόπιο Hubble: Ήταν 24 Απριλίου του 1990 όταν έγινε η εκτόξευση του Discovery από το Kennedy Space Center της NASA για τη θρυλική πλέον αποστολή STS-31 η οποία μάς χάρισε το Hubble Space Telescope

Για τα 30ά γενέθλια, σε δύο μέρες, του διαστημικού Hubble, το οποίο εδώ και τρεις δεκαετίες κάνει την περιφορά της Γης, η NASA εγκαινίασε στον ιστότοπό της μια λειτουργία που μας επιτρέπει να δούμε ποια φωτογραφία του απώτερου διαστήματος «τράβηξε» την ημέρα που γεννηθήκαμε.

Το Hubble «τραβάει» φωτογραφίες πλανητών, αστέρων και γαλαξιών, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, από το 1990. Το διαστημικό τηλεσκόπιο είναι σε ύψος 547 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης και κάνει 15 περιφορές την ημέρα γύρω από τον πλανήτη, περίπου μία κάθε 95 λεπτά (ταξιδεύει με ταχύτητα 8 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο).

gbdf

Αφού τα πάρτι γενεθλίων απαγορεύονται λόγω κορωνοϊού, όσοι έχουν γενέθλια αυτές τις σημαδιακές μέρες - και όχι μόνο-, μπορούν να τα γιορτάσουν κάπως διαφορετικά εξίσου όμως εντυπωσιακά με απίστευτες φωτογραφίες. Με την καινούρια λειτουργία που προσφέρει η NASA θα μπορούμε να δούμε την πιο ενδιαφέρουσα φωτογραφία που «τράβηξε» το Hubble στην ιστορία του, τη συγκεκριμένη ημέρα και τον συγκεκριμένο μήνα της γέννησής μας.

Πατάς απλώς εδώ και εισάγεις την ημερομηνία της γέννησής σου (μήνας και μέρα). Και μετά απολαμβάνεις τη μαγεία του σύμπαντος.

fgrt

Πηγή

Loader