«Νέ@ σε έρημο νησί»: Δόθηκε η επίσημη πρεμιέρα του έργου «Τέρας»

«Νέ@ σε έρημο νησί»: Δόθηκε η επίσημη πρεμιέρα του έργου «Τέρας»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, η επίσημη πρεμιέρα του έργου Τέρας του Ντάνκαν Μακμίλαν, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ιόλης Καρολίδου.

Το Θέατρο Αποθήκες και οι Δράσεις «Νέ@ σε έρημο νησί» παρουσιάζουν στο κυπριακό κοινό τον Ντάνκαν Μακμίλαν, έναν συγγραφέα με δυναμική παρουσία στον βρετανικό χώρο. Το Τέρας, το πρώτο δείγμα θεατρικής γραφής του, συνιστά ένα απολύτως καίριο σχόλιο για την ανατροφή και την ευθύνη που έχει τόσο ο γονιός απέναντι στο παιδί, όσο και οι φορείς της εκπαίδευσης με τους μηχανισμούς τους. 

Το έργο έλαβε δύο βραβεία Bruntwood και προτάθηκε για τα βραβεία TMA Best New Play και Manchester Evening News for Best New Play. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Royal Exchange Theatre του Μάντσεστερ το 2007. 

Ένας νέος καθηγητής, ο Τομ, αναλαμβάνει τη διαπαιδαγώγηση του Ντάριλ, ενός δεκατετράχρονου μαθητή με παραβατική και βίαιη συμπεριφορά, αναθρεμμένου σε ένα προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον. Η αλληλεπίδρασή τους κλονίζει τις βεβαιότητες του καθηγητή και δοκιμάζει τις αντοχές του. Μπροστά στον ασυγκράτητο και χειμαρρώδη Ντάριλ, οι παιδαγωγικές αρχές του Τομ μοιάζουν να καταρρέουν, αποδεικνύονται ελλιπείς και αναποτελεσματικές, γεγονός που προκαλεί, αναπόφευκτα, κλυδωνισμούς και στην προσωπική του ζωή.

Η σκηνοθέτις Μαρία Ιόλη Καρολίδου και οι συνεργάτες της διεισδύουν στην αλήθεια του έργου, στα στάδια των σχέσεων και στις οριακές στιγμές των ηρώων, για να δώσουν μορφή και περιεχόμενο στα κρίσιμα ερωτήματα που αναδύονται.

φαφαφ

φαφαφα

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία-Μετάφραση: Μαρία Ιόλη Καρολίδου

Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη

Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου

Μουσική-Σχεδιασμός ηχοτοπίου: Χριστίνα Γεωργίου

Κίνηση: Παναγιώτης Τοφή

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

φαφαφ

Παίζουν: Ειρήνη Ανδρέου, Βαγγέλης Δαούσης, Γιάννης Καραούλης, Μήδεια Χάννα

Παραστάσεις: Λευκωσία, Θέατρο Αποθήκες 

κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00

Η παράσταση συνοδεύεται από εκπαιδευτικό οδηγό και έκθεση.

* Δεν συστήνεται για νέες και νέους κάτω των 14 ετών, καθώς περιέχει σκηνές βίας και σκληρή γλώσσα.

Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

αφαφ

φαφαφ

Loader