Νέα μελέτη αποκαλύπτει πως οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να ζήσουν ως τα 90

Νέα μελέτη αποκαλύπτει πως οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να ζήσουν ως τα 90

Τελικά υπάρχει το μυστικό της μακροζωίας

Το Journal of the American Geriatrics Society δημοσίευσε μια μελέτη που δείχνει ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι ναι, μπορούν να ζήσουν περισσότερο από τους υπόλοιπους.

Πραγματοποιήθηκε μελέτη σε 159.255 γυναίκες και διαπιστώθηκε ότι οι πιο αισιόδοξες έζησαν κατά 5,4% περισσότερο από τις απαισιόδοξες ηλικιωμένες.

Τα ευρήματα βασίζονται σε μια μελέτη του 2019 από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, η οποία διαπίστωσε πως οι αισιόδοξοι άνδρες και οι γυναίκες ζουν κατά μέσο όρο 11% έως 15% περισσότερο.

Η μελέτη κατέληξε στο ότι οι θετικοί άνθρωπο μπορεί να ζήσουν μέχρι την ηλικία των 85 ετών ή και περισσότερο. Τα νέα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι η αισιοδοξία «μπορεί να προάγει την υγεία και τη μακροζωίας» ανεξαρτήτως φυλετικών και κοινωνικοοικονομικών χαρακτηριστικών.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Ένα σημαντικό στοιχείο τις μελέτης είναι πως οι στρεσογόνες εμπειρίες έχουν συχνά ψυχολογικό αντίκτυπο στην αισιοδοξία των ανθρώπων και ότι οι αισιόδοξοι μπορούν συχνά να εξασφαλίσουν «μεγαλύτερη κοινωνική υποστήριξη και να χρησιμοποιήσουν στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων και σχεδιασμού για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων για την υγεία».

Οι αισιόδοξοι είναι επίσης πιο ικανοί να ρυθμίζουν καλύτερα τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά τους, καταλήγει η μελέτη.

 

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

 

 

Loader