Νέο άγαλμα για τη Μελάνια Τραμπ στη Σλοβενία

Νέο άγαλμα για τη Μελάνια Τραμπ στη Σλοβενία

Διφορούμενες κριτικές

Τοποθετήκε στο ίδιο σημείο με το προήγουμενο άγαλμα που κάηκε

Διφορούμενες κριτικές λαμβάνει το νέο μπρούτζινο άγαλμα, σε φυσικό μέγεθος, της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ που αποκαλύφθηκε κοντά στη γενέτειρά της, τη Σέβνιτσα της Σλοβενίας, αντικαθιστώντας το ξύλινο, που πυρπολήθηκε τη νύχτα της 4ης Ιουλίου, την ημέρα που οι Αμερικανοί γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους.  

γσγσγ

Το νέο μπρούτζινο άγαλμα έχει τοποθετηθεί πάνω σε έναν ξύλινο στύλο ύψους 2,8 μέτρων ωστόσο τα χαρακτηριστικά του προσώπου δεν θυμίζουν σε τίποτα τη Μελάνια Τραμπ.   «Αυτό το άγαλμα είναι αφιερωμένο στην αιώνα μνήμη ενός μνημείου της Μελάνια που βρισκόταν σε αυτό το σημείο» γράφει μία επιγραφή δίπλα.   Το αρχικό, ξύλινο άγαλμα φιλοτεχνήθηκε, κατά παραγγελία του Αμερικανού καλλιτέχνη Μπραντ Ντάουνι, από έναν ντόπιο λαϊκό τεχνίτη, τον Άλες Ζούπεβτς. 

fafaf
Το προηγούμενο που κάηκε

Εκείνος χρησιμοποίησε αλυσοπρίονο για τη δουλειά και εκτός από το πρόσωπο, το υπόλοιπο ήταν βαμμένο σε γαλάζιο χρώμα, για να θυμίζει το φόρεμα που φορούσε η πρώτη κυρία στην ορκωμοσία του συζύγου της. Το νέο άγαλμα δεν είναι πολύχρωμο.  

Τον Ιανουάριο, και ένα μεγάλο ξύλινο άγαλμα του Ντόναλντ Τραμπ είχε την ίδια τύχη με το ξύλινο της Μελάνια, στην πόλη Μόραβτσε της Σλοβενίας, όταν το πυρπόλησαν άγνωστοι.  

fafafa

Ο Μπραντ Ντάουνι, Αμερικάνος καλλιτέχνης με έδρα το Βερολίνο, όταν πυρπόλησαν το πρώτο ξύλινο άγαλμα της Μελάνια δήλωσε στο Reuters ότι απομάκρυνε το μαυρισμένο και παραμορφωμένο γλυπτό, μόλις τον ενημέρωσε η αστυνομία για το συμβάν στις 5 Ιουλίου.  

«Θέλω να μάθω γιατί το έκαναν», δήλωσε ο Ντάουνι, ο οποίος ήλπιζε ότι το άγαλμα θα ενθάρρυνε έναν διάλογο για την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ, επισημαίνοντας το καθεστώς της Μελάνια Τραμπ ως μετανάστριας παντρεμένη με πρόεδρο που ορκίστηκε για μείωση της μετανάστευσης.   

Τα αποκαλυπτήρια του νέου αγάλματος της κυρίας Τραμπ, έγιναν από τον Σλοβένο καλλιτέχνη, Άλες Ζούπεβτς, που είχε φιλοτεχνήσει και το προηγούμενο.  Αξίζει να αναφερθεί πως το προηγούμενο ξύλινο γλυπτό της Μελάνια απεικόνιζε την εμφάνιση της, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του συζύγου της, το 2018.

gsgsg

 

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ/AFP 

Loader