Netflix: Έρχεται νέο ντοκιμαντέρ με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο

Netflix: Έρχεται νέο ντοκιμαντέρ με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο

Κλεοπάτρα, Αννίβας και τώρα Μέγας Αλέξανδρος

Το Netflix συνεχίζει να ασχολείται με τις ζωές μεγάλων ιστορικών προσώπων και αυτή την φορά, όπως ανακοίνωσε, στο τέλος του Γενάρη 2024 θα ανεβάσει ένα ντοκιμαντέρ που θα ασχολείται με τον μεγαλύτερο στρατηλάτη όλων των εποχών.

Η σειρά αναμένεται να απαρτίζεται από έξι επεισόδια και στο τιμόνι της βρίσκεται ο Tony Mitchell, ο οποίος στο παρελθόν είχε επιμεληθεί και το The Bible του History Channel.

Η επίσημη περιγραφή έχει ως εξής:

Συνδυάζοντας συνεντεύξεις ειδικών με συναρπαστικές αναπαραστάσεις, αυτό το ντοκιμαντέρ εξερευνά τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέσα από την κατάκτηση της Περσικής Αυτοκρατορίας.

Τον ρόλο του Μέγα Αλέξανδρου έχει αναλάβει ο Buck Braithwaite, τον οποίο έχουμε δει στο πρόσφατο Fair Play του Netflix, ενώ θα παίξει και στο επερχόμενο Masters of the Air του Apple TV+. Από την άλλη, το ρόλο του Βασιλιά Δαρείου έχει αναλάβει ο Mido Hamada. Στη σειρά θα εμφανιστούν και διάφοροι ειδικοί, όπως για παράδειγμα ιστορικοί και αρχαιολόγοι, μεταξύ των οποίων η καταξιωμένη Ελληνίδα αρχαιολόγος Καλλιόπη Λημναίος-Παπακώστα.

Το "Alexander: The Making of a God" θα το δούμε στις 31 Ιανουαρίου του 2024.

 

κείμενο: Τάσος Σταυρίδης

Loader