Το Netflix κάνει περικοπές μετά την απώλεια συνδρομητών

Το Netflix κάνει περικοπές μετά την απώλεια συνδρομητών

Πώς θα προχωρήσει η πλατφόρμα;

Σε περικοπές 150 θέσεων εργασίας προχώρησε το Netflix προσπαθώντας να μειώσει τα έξοδα του λόγω της απώλειας συνδρομητών.

Όπως αποκάλυψε η ίδια η εταιρεία, έχει χάσει συνδρομητές και μαζί τους εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο του έτους. Το μεγαλύτερος μέρος των περικοπών αναμένονται στις ΗΠΑ και θα αφορούν υπαλλήλους στον τομέα παραγωγής ταινιών αλλά και τηλεοπτικών σειρών. 

«Η επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων μας σημαίνει ότι πρέπει, επίσης, να επιβραδύνουμε την αύξηση του κόστους μας ως εταιρεία» δήλωσε εκπρόσωπος της Netflix. «Έτσι, δυστυχώς, απολύουμε σήμερα περίπου 150 υπαλλήλους, κυρίως με έδρα τις ΗΠΑ» συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλλαγές έχουν να κάνουν με «ανάγκες της εταιρείας» και όχι «ατομικές επιδόσεις».

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Από τον Δεκέμβριο μετρά 11.300 εργαζομένους με τις περικοπές να αντιπροσωπεύουν το 1,3%. Τον Απρίλιο, απέλυσε άλλα 25 άτομα από θέσεις marketing. 

Την ίδια στιγμή, η χρηματιστηριακή αξία του Netflix, αυτό τον μήνα, μειώθηκε κατά περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια, έτσι οι επενδυτές είδαν ότι η άνθηση στον τομέα του streaming, μάλλον, να φτάνει στο τέλος της. 

Διάβασε Επίσης: «Ο πατέρας μας»: Η νέα αληθινή ιστορία που παρουσιάζει το Netflix

Σκοπός της εταιρείας πλέον είναι να πορευτεί με το «less is more» παρέχοντας λιγότερες, αλλά μεγαλύτερης ποιότητας, παραγωγές. Εκτιμάται πως θα ξοδέψει 17 δισεκατομμύρια. Σύμφωνα με το Netflix υπάρχουν διάφοροι λόγοι που έχουν οδηγήσει στην απώλεια συνδρομητών και τη μείωση κερδών. Ένας από αυτούς είναι και το τέλος εργασιών στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Διάβασε Επίση: Loud Music Festival: Eτοιμάσου για 4 μέρες γεμάτες μουσική και διασκέδαση

Παρόλα αυτά, στόχος της πλατφόρμας παραμένει να παταχθεί το streaming μέσω κωδικών τρίτων, μία πρακτική που οδηγεί σε μεγάλες απώλειες χρημάτων. Ήδη κάνει σχετικές προσπάθειες στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, χρεώνοντας ένα ποσό για να μπορούν τα νοικοκυριά να μοιράζονται λογαριασμούς. Τέλος, υπάρχουν σχέδια για κυκλοφορία μιας φθηνότερης εκδοχής, που θα περιλαμβάνει διαφημίσεις.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader