Το Netflix κάνει σκέψεις να βάλει διαφημίσεις

Το Netflix κάνει σκέψεις να βάλει διαφημίσεις

Έχασε συνδρομητές για πρώτη φορά σε 10 χρόνια και θέλει να προσφέρει χαμηλότερη συνδρομή

Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια η δημοφιλής πλατφόρμα, Netflix, έχασε συνδρομητές στην αρχή του έτους, πράγμα που αναμένεται να συνεχιστεί και την άνοιξη.

Αποτέλεσμα της απώλειας συνδρομητών ήταν η τιμή της μετοχής του Netflix να καταρρεύσει ξανά την Τρίτη. Η τιμή της μετοχής του Netflix έπεσε αρχικά κοντά στο 20% μετά την είδηση ότι έχασε 200.000 συνδρομητές παγκοσμίως κατά το πρώτο τρίμηνο. Η Wall Street περίμενε ότι η εταιρεία θα προσθέσει 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές. Ωστόσο, το Netflix αναμένεται να χάσει 2 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλον τον κόσμο το τρέχον τρίμηνο.

Η εξέλιξη αυτή έφερε τα στελέχη του Netflix αντιμέτωπα με μια αναπάντεχη κίνηση, αφού δήλωσαν ότι είναι πλέον ανοιχτά στο ενδεχόμενο να προσθέσουν διαφημίσεις στην υπηρεσία με αντάλλαγμα μια συνδρομή σε χαμηλότερη τιμή. Αντίθετα, εδώ και καιρό, ο συνιδρυτής και πρόεδρος του Netflix, Reed Hastings, είναι αντίθετος στην προσθήκη διαφημίσεων ή άλλων προωθητικών ενεργειών στην υπηρεσία.

Διάβασε Επίσης: Η εργασία που προσφέρει στους μαθητευόμενους της πάνω από 15.000 ευρώ τον μήνα

Η εταιρεία από την πλευρά της επέρριψε τις ευθύνες για την πτώση της μετοχής, σε διάφορους παράγοντες, όπως ο αυξημένος ανταγωνισμός, η οικονομία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η επιβράδυνση της κυκλοφορίας της ευρυζωνικής σύνδεσης αλλά και ο μεγάλος αριθμός ατόμων που μοιράζονται τους λογαριασμούς τους στο Netflix με νοικοκυριά που δεν πληρώνουν. Ανέφερε επίσης ότι η απόφαση να κλείσει το παράρτημά της στη Ρωσία κόστισε στην εταιρεία 700.000 νέους συνδρομητές.

Το Netflix σε ένα σημείωμα προς του επενδυτές λέει πως: «Η ροή κερδίζει, όπως είχαμε προβλέψει, και οι τίτλοι του Netflix είναι πολύ δημοφιλείς παγκοσμίως. Ωστόσο, η σχετικά υψηλή διείσδυσή μας στα νοικοκυριά – όταν συμπεριλαμβάνεται ο μεγάλος αριθμός νοικοκυριών που μοιράζονται λογαριασμούς – σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό, δημιουργεί αντίθετα αποτελέσματα στην αύξηση των εσόδων».

Διάβασεε Επίσης: Σε τελικές διαπραγματεύσεις για να πρωταγωνιστήσει στο Minecraft ο Jason Momoa

Για να ανακόψει αυτή την τάση, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι απαγορεύεται σε χρήστες στη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού να μοιράζονται τους λογαριασμούς τους στο Netflix με άλλα νοικοκυριά. Η κίνηση αυτή αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας 

Loader