Νιτρικό οξύ εμπεριέχει ο καπνός της έκρηξης στη Βηρυτό

Νιτρικό οξύ εμπεριέχει ο καπνός της έκρηξης στη Βηρυτό

Προς το παρόν, αποκλείεται η δολιοφθορά

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Geopolitical Cyprus, η ύπαρξη κόκκινου καπνού καταδεικνύει πως στη μεγάλη ισχύος έκρηξη στη Βηρυτό εμπεριέχονται ποσότητες νιτρικού οξέως (nitric acid). 

Συγκλίνουσες πληροφορίες του Geopolitical Cyprus αποκλείουν, προς το παρόν, το σενάριο της επίθεσης ή της δολιοφθοράς. Πρόκειται, μάλλον, για ατύχημα.

Οι ισχυρές εκρήξεις που συγκλόνισαν σήμερα το λιμάνι της Βηρυτού ενδέχεται να οφείλονται σε «εκρηκτικές ύλες» που είχαν κατασχεθεί και φυλάσσονταν "εδώ και χρόνια" σε μια αποθήκη, εκτιμά ένας υψηλόβαθμο στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου.

Εκατοντάδες άνθρωποι, που τραυματίστηκαν στις εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, όμως πολλοί παραμένουν παγιδευμένοι σε σπίτια που καταστράφηκαν από τις εκρήξεις, δήλωσε ο επικεφαλής του λιβανικού Ερυθρού Σταυρού. Ο Τζορτζ Κετάνεχ είπε σε τοπικά ΜΜΕ ότι δεν υπάρχει ακριβής αριθμός των τραυματιών, καθώς πολλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι σε σπίτια στην περιοχή των εκρήξεων. Αλλοι διασώθηκαν με βάρκες.

Loader