Νοσοκόμα δολοφόνησε επτά ασθενείς και ετοιμαζόταν για τον όγδοο

Νοσοκόμα δολοφόνησε επτά ασθενείς και ετοιμαζόταν για τον όγδοο

Το έκανε με ένεση ινσουλίνης

Αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για κάθε δολοφονία.

Μία πρώην εργαζόμενη σε νοσοκομείο βετεράνων του πολέμου στη Δυτική Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, ομολόγησε την Τρίτη, 14 Ιουλίου, την ενοχή της στη δολοφονία επτά ασθενών με την χρήση ινσουλίνης, βάζοντας έτσι τέλος σε μία εκτεταμένη έρευνα για μια σειρά περίεργων θανάτων στο ιατρικό κέντρο.

Στην Ρίτα Μέις, πρώην βοηθό νοσοκόμας στο Ιατρικό Κέντρο Λούις Α. Τζόνσον στο Κλάρκσμπουργκ της Βιρτζίνια, απαγγέλθηκαν επτά κατηγορίες για δολοφονία δευτέρου βαθμού και μία κατηγορία για επίθεση με την πρόθεση να διαπράξει δολοφονία ενός ακόμα ατόμου.Αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για κάθε δολοφονία.

Η Μέις, 46 ετών, παραδέχτηκε ότι σκότωσε τους βετεράνους, με μη συνταγογραφημένη ένεση ινσουλίνης κατά τις νυχτερινές βάρδιες που εργαζόταν, στο νοσοκομείο, το 2017 και 2018.

Ο εισαγγελέας Μπιλ Πάουελ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το κίνητρο της Μέις παραμένει άγνωστο, λέγοντας ότι οι αρχές δεν έχουν λάβει ικανοποιητική απάντηση στις ερωτήσεις σχετικά με το κίνητρο πίσω από τις δολοφονίες.

«Αν και δεν μπορούμε να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους πίσω στην ζωή, ελπίζουμε πως η ολοκλήρωση της έρευνας με την ομολογία της Μέις, να απαλύνει κάπως τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων», δήλωσε ο Πάουελ.

Η ομολογιά της Μέι ήρθε μετά από πολύμηνη έρευνα που ξεκίνησε όταν συγγενείς των θυμάτων υπέβαλαν σειρά μηνύσεων στο νοσοκομείο για λανθασμένη χρήση ινσουλίνης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τους.

Πηγή

Loader