Νότια Κορέα: Η ξεπερασμένη εταιρική κουλτούρα που «εισβάλλει» στον προσωπικό χρόνο των εργαζομένων

Νότια Κορέα: Η ξεπερασμένη εταιρική κουλτούρα που «εισβάλλει» στον προσωπικό χρόνο των εργαζομένων

Αφορά τις συναθροίσεις μεταξύ των συναδέλφων μετά τη δουλειά

Πρόβλημα αποτελεί για τους εργαζόμενους της Νότιας Κορέα οι συναθροίσεις για φαγητό ή ποτό που πρέπει να εκπληρώσουν μεταξύ τους.

Ένας υπάλληλος γραφείου όταν η Νότια Κορέα κατάργησε πολλά από τα μέτρα που είχε βάλει λόγω του κορωνοϊού, ενώ άλλοι ήταν χαρούμενοι, ο ίδιος άρχισε να ανησυχεί.

Διάβασε Επίσης: Elon Musk: Στο νέο εξώφυλλο του TIME μαζί με το Twitter

To τέλος της πανδημίας για τον ίδιο, σηματοδοτεί την επιστροφή των συναθροίσεων μεταξύ των συναδέλφων μετά τη δουλειά, μέρος μιας παράδοσης που ονομάζεται hoeshik στα Κορεάτικα. Η πανδημία μπορεί να διασφαλίσει ότι η παλιά κουλτούρα του hoeshik θα εξασθενίσει οριστικά, εκτιμούν κάποιοι.  

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων είπε ότι η κουλτούρα των εταιρειών τους όσον αφορά τη συγκέντρωση για δείπνο είχε αλλάξει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το 95% από αυτούς να εκφράζουν ικανοποίηση για αυτή την αλλαγή.

Διάβασε Επίσης: Η βασίλισσα Ελισάβετ διαφωνεί με το “The Crown” και κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει τα γυρίσματα

Παρά την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των νεαρών εργαζομένων με τα δείπνα μετά τη δουλειά, πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τέτοιες συγκεντρώσεις είναι απαραίτητες για τη δημιουργία δεσμών.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader