Το «Ντεπ εναντίον Χερντ» έρχεται στο Netflix και αφορά τη δίκη του πρώην ζευγαριού

Το «Ντεπ εναντίον Χερντ» έρχεται στο Netflix και αφορά τη δίκη του πρώην ζευγαριού

Ένα ντοκιμαντέρ που θα δώσει απαντήσεις σε κρυφά ερωτήματα

Η τριμερής σειρά ντοκιμαντέρ «Ντεπ εναντίον Χερντ» έρχεται στο Netflix και αναφέρεται στη δίκη του Τζόνι Ντε και της Άμπερ Χερντ, που προβλήθηκε ζωντανά στο κοινό παγκοσμίως το 2022.

Το 2018, η Άμπερ Χερντ έγραψε ένα άρθρο για την Washington Post σχετικά με την εμπειρία της να μιλάει δημόσια κατά της σεξουαλικής κακοποίησης. Δεν ανέφερε το όνομα του πρώην συζύγου Τζόνι Ντεπ, αλλά μετά τη δημοσίευση του κομματιού, η νομική ομάδα του ισχυρίστηκε ότι προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στην καριέρα του γνωστού ηθοποιού, κάνοντας μήνυση στην Χερντ και ζητώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκείνη υπέβαλε αγωγή για 100 εκατομμύρια δολάρια. Τον Απρίλιο του 2022, ξεκίνησε η δίκη Ντεπ εναντίον Χερντ στο Φέρφαξ της Βιρτζίνια και σε αντίθεση με τις περισσότερες υποθέσεις υψηλού προφίλ, επιτρέπονταν οι κάμερες στην αίθουσα του δικαστηρίου. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια φρενίτιδα έξι εβδομάδων κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης, δημόσιες εικασίες και παθιασμένη εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζουν την αθωότητα της μιας ή της άλλης μεριάς.

Η σειρά καλύπτει τη δίκη με στόχο να παρουσιάσει μια ουδέτερη επισκόπηση του τι συμβαίνει όταν το δικαστήριο της κοινής γνώμης αρχίζει να επισκιάζει την πραγματικότητα. Αφηγείται τα γεγονότα αυτής της δίκης και εξετάζει τις συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης να μεταδοθεί στο κοινό. Τα επεισόδια δύο και τρία εξετάζουν συγκεκριμένα πώς η διαδικτυακή κάλυψη έπαιξε ρόλο στη δίκη και πώς αντέδρασαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην τελική ετυμηγορία.

Η σειρά «Ντεπ εναντίον Χερντ» κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 16 Αυγούστου.

 

Πηγή

Loader